Gyógynövényalapú fájdalomcsillapítót fejlesztettek ki magyar kutatók + videó

Ezekben a napokban kerül számos magyar patika polcaira az első gyógynövényalapú fájdalomcsillapító, a Herbapirin. A fűzfakéreg kivonat alapú készítmény évtizedeken át tartó kutatás eredménye, hatalmas sikernek tekinthető a megjelenése. Leginkább azok számára jelent segítséget, akik nem akarják szintetikus gyógyszerekkel feleslegesen terhelni a szervezetüket – ismertette a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 06. 13. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Herbapirin 100 százalékban magyar fejlesztés. Hazai gyógyszerészek és gyógynövény szakértők évtizedeken át dolgoztak rajta, sőt a gyártása is itthon történik. A gondosan összeválogatott természetes hatóanyagok (például rozmaring, a kurkuma, vagy a fűzfakéreg) egymást segítve hathatnak a fájdalomra, és a fájdalmat keltő gyulladásos folyamatokra, legyen az idegi, vagy ízületi eredetű.

A készítmény fő hatóanyaga a szalicin, amely természetes gyulladáscsökkentő és fájdalmat enyhítő hatással rendelkezik, miközben nincs hatással a vérlemezkék aggregáló képességére, ezáltal nem befolyásolja a véralvadási időt. A további hatóanyagok segíthetik megőrizni a test egészséges integritását, visszaállíthatják a gyulladás ellenes hormonok természetes egyensúlyát, valamint antioxidáns hatásuk révén további védelmet nyújthatnak a szervezetnek

– árulták el a készítmény kifejlesztői.

Miben rejlik a fűzfakéreg titka?

Ez a gyógynövény nagyon hasonlít az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítóhoz, az aszpirinhez, ugyanis ahhoz hasonlóan a szalicil egyik természetes forrása. A fehér fűz ugyan lassabban fejti ki hatását, mint az aszpirin, de hatása tovább tart és kevesebb a mellékhatása. A fehér fűzfakéreg hatásosan enyhíti a fejfájást, lelki feszültséget és a heveny izomfájdalmat, de más idült fájdalmak kezelésére is alkalmas, például hátfájás, nyakfájás.

Talán meglepő, hogy egy gyógynövény alapú gyógyszer is tud ugyanolyan hatásos lenni, mint a klasszikus fájdalomcsillapító. Sőt, a szedése sokkal kedvezőbb a szervezet számára, és nincsenek mellékhatások sem – írja a VG.

Összetevők: a három csodaszer

  • A Rosmarini aetheroleum, vagyis a rozmaring illóolaj, amelynek kivonata jótékony hatással lehet az izom- és ízületi fájdalmak kezelésében.
  • A másik a Curcumae longae extractum, a kurkuma kivonata, mely csökkentheti a gyulladásos mediátorok képződését, ezáltal pozitívan hathat a gyulladás folyamatára, annak elmúlását felgyorsíthatja.
  • Végül pedig a Pycnogenol, vagyis a fenyőkéreg kivonata. A pycnogenol hatóanyaga jótékony hatással lehet az osteoarthritis okozta ízületi fájdalmakra, illetve csökkentheti a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szükségességét.

A készítmény ezekben a napokban kerül a patikák polcaira, de a lehető legszélesebb körben mindenhol elérhetővé szeretnék tenni, így hamarosan drogériákban, herbáriákban és élelmiszerláncoknál is meg lehet majd vásárolni.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Fűzfakéreg (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.