Pár korty a citromos „varázsitalból”, hogy fittek legyünk

Egy brit táplálkozási szakértő szerint igen egyszerű fitten és frissen kezdeni a napot, ha minden reggel megiszunk egy bizonyos „mágikus” citromos italt.

Forrás: Hirado.hu2022. 06. 20. 9:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aislinn Cambridge táplálkozási terapeuta 15 éve tevékenykedik az egészség- és wellnessiparban. A brit szakértő egy egyszerű és gyors módot javasol reggeli fittségünk érdekében. Ez nem más, mint egy ital, amit állítása szerint mindannyiunknak ki kellene próbálni, mert varázslatosan működik – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Akár a fiatal vagy az idősebb generációhoz tartozunk, reggelente nehezen vesszük rá magunkat, hogy kipattanjunk az ágyból, mert túl korán van, vagy egyszerűen még nincs energiánk a naphoz.

Aislinn Cambridge szerint mindössze két összetevőre van szükség, csodatévő reggeli italunkhoz. Meleg víz és citrom. Bár mindenki ismeri a vízfogyasztás előnyeit, de azt sokan nem tudják, hogy egy pohár meleg vízbe facsart citrom, még jobb közérzetet biztosít – írja cikkében a Mirror.

A szakértő elmondta: „egy dolgot kellene mindenkinek megtennie már a reggeli ébredés pillanatától kezdve, ez pedig a vízivás. Hidratálja a szervezetet és csökkenti a vérnyomást. Ha energiára és jó közérzetre vágysz, fogyassz el egy pohár meleg vizet, benne fél citrom levével. Olyan, mint a varázslat.”

De természetesen nem csak a citromos víz segíthet abban, hogy zökkenőmentesen induljon a nap. A szakértő szerint

legalább három órával a lefekvés előtt fogyasszuk el vacsoránkat, hogy szervezetünk teljesen meg tudja emészteni az ételt az éjszakai pihenés előtt.

Mind az alvásra, mind az emésztésre hatással van a citromos víz és a megfelelő étkezés. Ezáltal jobb lesz a hangulatunk és jóval energikusabbak leszünk.

Aislinn Cambridge másik megszívlelendő tanácsa, hogy ne fogyasszunk mesterséges édesítőszereket! Sokkal jobban ártanak, mint a természetes cukrok.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.