Edzés után kötelező enni, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit

Ha a rendszeres sportolás mellett döntünk, arra is oda kell figyelnünk, hogy mit fogyasztunk. És nemcsak edzés előtt, hanem edzés után is – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 07. 25. 18:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edzés utáni étkezés nagyon fontos. A megfelelő táplálkozás segít abban, hogy az izomzat regenerálódjon, és a glikogénraktárak visszatöltődjenek. Ha nem eszel, a szervezeted energiahiányként éli meg. Edzés után gondoskodni kell a megfelelő folyadékpótlásról, és a fehérje mellett komplex szénhidrátok fogyasztása is ajánlott.

Tonhal

Akár friss, akár konzervtonhalat választunk, a szervezetünk jó nagy adag fehérjéhez jut. Mellesleg a tonhalban megtalálható a szintén hasznos omega-3 zsírsav, illetve a B6- és a B12-vitamin.

Árpa

Edzés után egy tál teljes kiőrlésű árpa elfogyasztása zöldségekkel is remek választás. Az árpa tele van rosttal, vassal és egyéb ásványi anyagokkal.

Vörös bab

A bab rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Kiváló fehérjeforrás is egyben.

Banán

Kiváló magnézium- és káliumforrás. Nagy előnye, hogy a táskádba bedobva az edzőteremből hazafelé is megehetjük.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.