Újabb pártokat vett nyilvántartásba az NVB

Újabb négy pártot vett nyilvántartásba a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Forrás: MTI2019. 03. 25. 18:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi követelményeknek, az NVB egyhangú döntéssel nyilvántartásba vette A Haza Pártját, a Roma Szociáldemokrata Pártot, a Momentum Mozgalmat és a Zöldek Pártját.

A Momentum Mozgalmat azt követően tudta nyilvántartásba venni a bizottság, hogy március 21-én jogerőre emelkedett a párt székhelyét és a képviseletre jogosult személyét érintő változásbejegyzés a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában.

Az NVB március 12-i ülésén még vissza kellett, hogy utasítsa a párt nyilvántartásba vételét, mert a párt által benyújtott bejelentőlapon feltüntetett székhely és a képviseletre jogosult személy nem egyezett a nyilvántartásban szereplővel.

Az NVB korábban már 18 pártot nyilvántartásba vett a választásra.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választása május 26-án lesz, az EP-választás listás szavazással történik, listát bejegyzett pártok állíthatnak. A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár – aláírásával hitelesített – ajánlása szükséges, a pártoknak április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.