Szekeres Adrien énekesnő a szabolcsi töltött káposzta, Tunyogi Henriett balettművész a sztrapacskával tálalt mangalicapörkölt, Vincze Ottó labdarúgó a túrós csuszával tálalt harcsapaprikás receptjét mondta el, Tokody Ilona opera-énekesnő pedig a több híres tenor által is „világbajnoknak” ítélt tiramisujának titkát osztotta meg.
Ezeket, illetve számos egyéb étket – összesen 66-félét – kóstolhatnak meg a hozzájuk illő borokkal együtt a november 23-i fesztivál látogatói a Symbol Budapestben. Természetesen találkozhatnak a kötetben megszólaltatott személyiségek többségével is, sőt a közönséget az ételek-italok fogyasztása közben zenei előadások is szórakoztatják.
A fesztivált Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a hírességek című új könyve alapján rendezik meg. A kötet szerzője a csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a harminchárom neves borásszal összefogva hírességeket kerestek fel: díjazott művészeket, olimpiai és világbajnok sportolókat, munkájuk révén elismert embereket. Ők mindannyian megosztják az olvasóval kedvenc ételük, egy-egy családi sütemény vagy a családi hagyományok által őrzött egytálétel receptjét is.
Őszy-Tóth Gábriel másfél éven át tartó munkával elkészült könyvének célja a korábbi kötetekhez hasonlóan, hogy népszerűsítse a magyar borokat és a gasztrokultúrát. A könyv azonban nem csupán receptkönyv, mivel az interjúkban megszólaló hírességek önmagukról, gondolataikról, művészetükről, valamint az ételekhez és a borhoz fűződő kapcsolatukról is mesélnek.
A fesztivál részletei a www.igyfoznek.hu internetes oldalon olvashatók, ahol jegyek is rendelhetők a gasztronómiai eseményre.