Vége: kalapács alatt az egykori étterem kincsei

Elárverezik az egykori elBulli nevű világhírű spanyol étterem borospincéjének tartalmát.

2012. 12. 04. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sotheby\'s aukciós ház közleménye szerint a 2013-ban árverésre kerülő több mint 8800 palack nagyjából 1,6 millió dollárt (346,3 millió forint) fog hozni a konyhára. Az étterem 2011 júliusában húzta le végleg a redőnyt, amikor a főszakács és társtulajdonos Ferran Adria, valamint üzleti partnere, Juli Soler új kulináris kísérleti központ megvalósításába fogott.

A molekuláris gasztronómia úttörőjeként ünnepelt Adria szerint az árverésből befolyó összeget az új intézmény alapítására fordítják. „Nagyjából egy hónapon belül az összes árverésre kerülő bor nevét közzétesszük” – húzta alá a világhírű séf, hozzátéve, hogy a tételek jelentős részét a termelők aláírása is díszíti, és a palackok mindegyikén szerepelni fog az elBulli Alapítvány címkéje.

Az elBulli több mint egy évtizeden át büszkélkedhetett három Michelin-csillaggal és a brit The Restaurant című magazin ötször választotta meg a világ legjobb éttermének, míg Adriát gyakran emlegetik a világ legtehetségesebb és leggazdagabb fantáziájú séfjeként.

Az aukciós ház ígérete szerint az április 3-i hongkongi licit és az április 26-ra kitűzött New York-i árverés kivételes lehetőséget fog biztosítani a szakértőnek és ínyenceknek arra, hogy különleges borkincsekre tegyenek szert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.