Ruggeri, a párizsi Lenotre étterem 32 éves szakácsa és háromfős csapata a versenyt alapító Paul Bocuse-től vehette át a 20 ezer eurós fődíjat a kétévenként megrendezett versenyen. Az ezüstérmet Dánia, a bronzot pedig Japán csapata nyerte el. A legjobb húsfogást a britek készítették, és nekik volt a legjobb segítőjük is. A halmenük közül a zsűri a norvég fogást találta a legjobbnak. A Michelin-csillagos Onyx étterem séfjének versenyfogásait a Rubik-kocka ihlette.
Az Index tudósítója szerint Széll az étel melegen tartásához használatos 90 fok helyett 150 fokon felejtette a sütőt. E feledékenység miatt a köret túlmelegedett, és ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a magyar szakács nem került a világverseny dobogós helyezettjei közé. A magyar csapat így is a tizedik helyen végzett, megelőzve olyan kulináris nagyhatalmakat, mint Belgium, Svájc vagy Olaszország. Széll Tamás csapata összesen 1355 pontot szerzett, ami alig maradt el a 9. helyezett, komoly esélyesként számon tartott Kanadától (1387 pont).
A közönség szavazata alapján Széll Tamás plakátja nyerte el a legjobb poszternek járó díjat. A plakáton a magyar séf látható, amint zöldségekkel, gyümölcsökkel és egy hallal zsonglőrködik. A Bocuse d'Or döntőjén az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai indulhattak, összesen 24 ország séfje. Hivatalosan csak az első három helyezettet hirdették ki, de a pontozások alapján a magyar csapat a tizedik helyet szerezte meg – mondta az MTI-nek Jókuti András, a Világevő bloggere, aki a helyszínen követte végig a kétnapos főzőversenyt.
Szerinte ez nagyon jelentős teljesítmény, hiszen Széll Tamás a tavalyi márciusi európai fináléban Brüsszelben elért kilencedik helyezésével szerzett jogot arra, hogy részt vegyen a globális döntőben. Lyonban pedig a legjobb tíz közé három tengerentúli csapat is bekerült, azaz a magyarok az európai gárdában két helyet javítottak. A gasztronómiai szakértő úgy tudja: a hetedik, illetve kilencedik helyen végző Egyesült Államok és Kanada megelőzte Széll Tamást és csapatát.