Pizzavilágbajnokot avatnak Pármában

A világbajnoki címért versengenek a héten a pizzasütők Olaszországban.

tt
2013. 04. 17. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több kategóriában is el lehet nyerni a legjobbnak járó kitüntetést: kiválasztják a legjobb hagyományos pizzát, a legszélesebb pizzát, a legjobb gluténmentes pizzát, sőt a sütés közbeni akrobatikus teljesítmény is számít, hiszen jutalmazzák a legügyesebb tésztafeldobást is. A rendezvényen szerdán részt vesz Emanuele Filiberto savoyai herceg is. Ükanyjáról, Savoyai Margit olasz királynéról nevezték el egykor a mozzarellával és bazsalikommal ízesített, világszerte ismert margarita pizzát.

Olaszországban mintegy ötvenezer pizzéria működik, évente hárommilliárd darabot fogyasztanak el az olaszok. Az iparág évente kilencmilliárd euró bevételt termel.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.