Elhunyt a hawaii pizza feltalálója

Meghalt a vendéglátós, aki állítólag először tett ananászt a pizzára. Döntését a mai napig tömegek vitatják.

Pintér Bence
2017. 06. 10. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Sam Panopoulos, a hawaii, avagy ananászos pizza feltalálója – írja a The Guardian.

Panopoulos Görögországból emigrált Kanadába húszéves korában, majd később két testvérével közösen több üzletet vezettek Ontarióban. A hatvanas években vették fel a menüre a pizzát, ami akkoriban lett igazán népszerű az USA-ban.

Saját elmondása szerint a hawaii pizza ötlete egyszerű kísérletezésből fakadt: ki akarta próbálni, hogy milyen lenne az ananászdarabokkal megszórt pizza íze. „Ráraktuk csak poénból, hogy leteszteljük. Újak voltunk a szakmában, és sok ilyesmit csináltunk” – mondta korábban a BBC-nek. Az ötlet bevált, szerették a vásárlók, így a menüre is felkerült.

A hawaii pizza azóta is vegyes érzelmeket kavar: legutóbb februárban újult ki a témában folyamatos kultúrharc, mikor Izland miniszterelnöke azt mondta, hogy alapjában véve ellenzi, hogy valaki ananászt rakjon a pizzára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.