Benzemáék a Szuper Sasokat is levadásznák

A világbajnokságon ma 18 órakor Brazíliavárosban Franciaország Nigériával játszik a nyolcaddöntőben.

2014. 06. 30. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem küldte padlóra a franciákat, hogy legnagyobb sztárjuk, Franck Ribéry a vb előtti utolsó napokban kidőlt a soraikból, mi több, Didier Deschamps együttese eddig a háromgólos Karim Benzema (nyitóképünkön) vezérletével várakozáson felüli teljesítménnyel rukkolt ki Brazíliában. Az E csoportban első lett, s amikor látványos játékkal 5–2-re kiütötte Svájcot (az öt gólt öt különböző játékos szerezte!), sokan már a végső győzelemre esélyesek közé is besorolták. Ma azonban egyelőre az F csoportból másodikként továbbjutott Nigérián kellene átlépnie.

A regnáló Afrika-bajnok három meccsén csak négy pontot szerzett, és az Irán elleni gól nélküli döntetlenje nem válik a dicsőségére, de Ahmed Musa kétszer bevette az argentin kaput (2–3), John Obi Mikel és Victor Moses egyaránt a Chelsea alkalmazásában áll (utóbbi kölcsönben szerepelt a Liverpoolban), Vincent Enyeama pedig biztos pont a kapuban. A Szuper Sasok hálóőre még a vb előtt elmondta, szeretnék túlszárnyalni a ghánaiak 2010-es teljesítményét, első afrikai együttesként az elődöntőig menetelnének, és ez a célkitűzés nem módosult. Ám az nem egészen jó előjel, hogy a kameruni és ghánai válogatotthoz hasonlóan náluk is gondok adódtak a beígért prémiumokkal kapcsolatban, s emiatt a játékosok csütörtökön félbehagyták az edzést.

„Hallottam erről, de nem hiszem, hogy ez bármin is változtatna, így is, úgy is az övéké a legjobb afrikai válogatott. Tudjuk, hogy nagyon veszélyesek, ezért türelmesnek kell majd lennünk” – mondta el Bacary Sagna, a franciák védője. Az Arsenaltól a nyáron a Manchester Cityhez szerződött játékosnak szombaton beköszöntött a ramadán, a muszlim vallásúak böjti hónapja, de Sagna őszintén bevallotta, hogy ezt most nem tartja be. A franciák közül Benzema, Mamadou Sakho, Moussa Sissoko és Paul Pogba is érintett, a nigériaiak közül csak ketten – egyikük éppen az említett Musa –, ők nem szólaltak meg a témában.

Nyolcaddöntő: Franciaország–Nigéria, Brazíliaváros 18.00

A várható kezdőcsapatok:

Franciaország: Hugo Lloris – Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho, Patrice Evra – Yohan Cabaye – Mathieu Valbuena, Blaise Matuidi, Moussa Sissoko – Karim Benzema, Oliver Giroud

Nigéria: Vincent Enyeama – Efe Ambrose, Juwon Oshaniwa, Kenneth Omeruo, Joseph Yobo – John Obi Mikel, Ogenyi Onazi, Ahmed Musa – Peter Odemwingie, Emmanuel Emenike, Michael Uchebo

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.