Mire jutnak a belgák a magyar kapus ellen?

Az utolsó nyolcaddöntő-mérkőzésén Eden Hazard és társai az Egyesült Államok válogatottjával csapnak össze.

2014. 07. 01. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgák a H csoportban az első helyen végeztek, mind a három meccsüket megnyerték, az amerikaiak a G jelű négyesből Németország mögött jutottak tovább, négy ponttal is megelőzve a portugálokat és a ghánaiakat. A találkozó esélyese egyértelműen az európai csapat, Marc Wilmots szövetségi kapitány együttese sokak szerint nagyon messzire is eljuthat a tornán. Kérdés, hogy a legértékesebb játékosa, a 45 millió euróra taksált Eden Hazard hozni tudja-e végre azt a formáját, amit klubszinten: a Chelsea-ben az előző szezonban 35 találkozón 14 gólt szerzett, a válogatottban viszont 49 fellépésén csupán 6-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. „Eden többre képes, ezt mindenki tudja, ő is, és szeretne is bizonyítani. Nem akarok terhet rakni a vállára, egyszerűen csak szeretném, ha végre igazi vezéregyéniség lenne, dacára annak, hogy még csak 23 éves” – mondja Wilmots.

A mai mérkőzés előtt a két csapat ötször találkozott, négyszer belga, egyszer amerikai siker született, de utóbbi még 1930-ban. A legutóbbi összecsapást tavaly májusban rendezték, akkor az európai válogatott idegenben, Clevelandben is nyert 4-2-re.

A tengerentúliak német szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann azt ígéri, hogy az egyenes kieséses szakaszban sem változtat csapata játékán, vagyis ma is támadólag lépnek fel. „Elég magabiztosak vagyunk, hogy legyőzzük őket. Persze tudjuk, hogy ehhez a teljesítőképességünk határáig el kell mennünk” – jelentette ki. A szakvezető együttesében az édesanyja révén magyar állampolgársággal is rendelkező Tim Howard (nyitóképünkön) a vb-n eddig négy gólt kapott. Cristiano Ronaldo nem tudott túljárni az eszén, és a német válogatottból is csak Thomas Müller.

Nyolcaddöntő: Belgium – Amerikai Egyesült Államok, Salvador, 22.00

Várható összeállítások:

Belgium: Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen – Axel Witsel, Marouane Fellaini, Dries Mertens – Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku

Egyesült Államok: Tim Howard – Omar Gonzalez, Fabian Johnson, Matt Besler, DaMarcus Beasley – Kyle Beckerman, Graham Zusi, Michael Bradley, Jermaine Jones, Brad Davis – Clint Dempsey

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.