Jacinda Ardern, Új-Zéland 42 éves miniszterelnök asszonya liberális világcenzúrát követel

Ez a politikus nemzedék az orwelli 1984-et és az Aldous Huxley-féle Szép új világot akarja elhozni nekünk.

2022. 11. 23. 17:40
ARDERN, Jacinda
Phnompen, 2022. november 13. Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök részt vesz a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége, az ASEAN és az Egyesült Államok csúcstalálkozóján Phnompenhben 2022. november 13-án. MTI/AP/Vincent Thian Fotó: Vincent Thian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkeztek a politikába azok a fiatal, negyvenes személyiségek, akik meg akarják változtatni a világot, méghozzá gyökeresen, forradalmi módon. Ó, ez milyen szép!

Ja, sajnos nem az. Nagyon nem az. Ez a politikus nemzedék ugyanis az orwelli 1984-et és az Aldous Huxley-féle Szép új világot akarja elhozni nekünk…

Íme, itt van erre az egyik legújabb példa: ő Jacinda Ardern kisasszony, aki 2017 óta folyamatosan Új-Zéland miniszterelnöke. Ez a hölgy, aki a Munkáspárt színeiben politizál ugyan, de leginkább liberális, zöld és főként globalista politikusnak tekinthető, részt vett a legutóbbi ENSZ-közgyűlésen, és ott még fel is szólalt. Bár ne tette volna.

Az új-zélandi nagyon liberális demokrácia vezetője nem tett egyebet, mint globális szintű cenzúra bevezetését sürgette, amellyel a közösségi térben zajló beszédeket regulázná. Neki már nem elég a big tech cégek mint magáncégek egyébként is elképesztő gyakorlata, amivel korlátoznak és letiltanak bizonyos „szélsőséges” – tehát a globalistáknak nem tetsző, konzervatív – véleményeket. Nem, a fiatal tehetség, a jövő embere már állami cenzúráért kiáltott az ENSZ színpadán.

Ardern a beszédében kifogásolta a „dezinformációt” (tehát a liberálistól eltérő vélemények kifejtését – F. T.), azt hangoztatva, hogy a hazugságok mások biztonságát veszélyeztetik. Majd így folytatta: „Felismertük a régi fegyverek által okozott fenyegetéseket. Közösségekként jöttünk össze, hogy minimalizáljuk ezeket a fenyegetéseket. Nemzetközi szabályokat, normákat és elvárásokat alkottunk. Soha nem láttuk, hogy ez fenyegetést jelentene egyéni szabadságjogainkra nézve – inkább azok megőrzése volt. Ugyanezt kell alkalmazni most is, amikor vállaljuk ezeket az új kihívásokat.”

Nagyszerű! Fiatalos, lendületes gondolatok! Éljen a cenzúra, a Gondolatrendőrség!

Ardern a továbbiakban megvédte a globális cenzúrát például az éghajlatváltozást megkérdőjelezőkkel szemben is, és a „gyűlöletkeltő és veszélyes retorika és ideológia” megállításának szükségességét hangsúlyozta, nem titkoltan utalva arra, hogy az orosz–ukrán háborút is csak egyféleképpen szabad és lehet nézni. És punktum.

Így fogalmazott: „Végtére is, hogyan lehet sikeresen befejezni egy háborút, ha az emberek azt hiszik, hogy létezésének oka nemcsak törvényes, hanem nemes is? Hogyan kezeljük a klímaváltozást, ha az emberek nem hiszik el, hogy létezik? Hogyan biztosítjuk mások emberi jogainak tiszteletben tartását, amikor gyűlölködő és veszélyes retorikának és ideológiának vannak kitéve?”

Hűha, ez egyszerre kicsit sok. Szóval a lényeg, hogy mindent úgy kell látni, ahogyan látni kell. Akkor tehát ez lenne az új szabadság. Köszike, már értjük. Ez a felfogás egészen riasztó, különösen azért, mert egy, Új-Zélandon és a globális liberális körökben roppant népszerű jelenségnek számít a fiatalos, jó megjelenésű Jacinda Ardern.

De ki is ő, és hová van bekötve? Ardern 2005–2008 táján Londonban élt, a globalista, munkáspárti Tony Blair mellett dolgozott annak utolsó miniszterelnöki éveiben. Majd – és ez talán a legfontosabb mozzanat – 2014-ben elvégezte a WEF (Világgazdasági Fórum) Klaus Schwab által 2004-ben beindított Young Global Leaders programjában, ahol kiképzik a fiatal, tehetséges és alkalmasnak tűnő politikai palántákat a jövő „helyes” szemléletére. Innentől kezdve villámgyors karriert futott be, 2017-ben, a választások előtt átvette a Munkáspárt vezetését, megnyerte a választásokat és miniszterelnök lett.

2019-ben találkozott Bill Gates-szel és feleségével, Melindával, s a 2020-ban kitört pandémia után ez megismétlődött. Gates mindig nagyon elismerően nyilatkozott Ardern-ről, kiemelten méltatta azért, ahogyan a pandémiát és az oltásokat saját hazájában kezeli. Ez konkrétan azt jelentette, hogy Ardern a saját országában brutális lezárásokat vezetett be, szinte a kínai példát követve. Gates arra kérte Ardernt, hogy segítsen egy globális vakcina globális elfogadtatásában.

Úgy tűnik, Schwabék és a Világgazdasági Fórum büszkén tekinthet tanítványukra. Elérték a céljukat a hölggyel. Mi pedig legfeljebb annak örülhetünk, hogy Jacinta Ardern nézetei még nem váltak általánosan elismertté és elfogadottá. De ahogyan például a vele nagyjából egyidős Annalena Baerbock-ot, Németország külügyminiszterét vagy Kaja Kallast, Észtország miniszterelnökét (mindketten elvégezték a Young Global Leaders tanfolyamot) elnézzük és hallgatjuk, a veszély nem kicsi.

Résen kell lennünk, és figyelnünk kell a hátteret. Ardern egy „hasznos”… globalista, nem több – de ez épp elég.

Borítókép: Jacinda Ardern (Ftó: MTI/AP/Vincent Thian)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.