A baloldali ellenzék „legtehetségesebb” embere, a mi Ferink újabb őszödi szösszenete

Egy rendkívül tehetséges, sötét gazember – ez a pontos és arányos mérleg a mi jó Ferinkről.

2023. 05. 03. 14:05
Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyebár naponta azt állapítjuk meg, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenzék (mínusz Mi Hazánk) igazi vezére, kiemelkedő tehetsége, ő az igazi irányítója a baloldali ellenzéknek.

De azt miért nem tesszük hozzá ugyanannyiszor, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldali ellenzék legálnokabb, leghazugabb, legerkölcstelenebb, gátlástalan politikai szélhámosa, aki rengeteg ártott ennek az országnak?

Van tehát egy ember, aki „roppant tehetséges”, „karizmatikus”, csak éppen ezt a roppant tehetségét folyamatosan az ország, a nemzet kárára „hasznosítja”. Egy rendkívül tehetséges, sötét gazember – ez a pontos és arányos mérleg a mi jó Ferinkről.

Érdemes lenne így értékelni a nyilvánosság előtt Gyurcsányt – mert ha csak az első részét, a tehetségét hangoztatjuk úton-útfélen, akkor a fiatal generációk számára ez úgy jön le, hogy Gyurcsány az igazán rátermett ember a hatalomra, s mivel sok fiatal az Orbán-kormány távozását szeretné látni, ezért meggyőződésévé válik, hogy ezt csak és kizárólag Gyurcsánnyal lehet megvalósítani – például 2026-ban. Gyurcsány tehát a hős!

Ezt akarjuk elérni az állandó Gyurcsány-felmagasztalással?

Vagy mit?

Nem kellene már leállnunk a folyamatos és nyilvánvalóan cinikus álláspontunkkal?

Komolyan kérdezem.

Aktuálisan azért is, mert állandóan a képünkbe röhög, és elképesztő bejegyzéseket tesz közzé a közösségi oldalán. Olyanokat, amelyek után valóban kinyílik az ember zsebében a bicska. De vajon minek nyílik ki?

Legutóbb például a következőket írta – a plafon, jelentem, ismét a helyén maradt. (Milyen plafon ez? – kérdezem én.)

„Erkölcstelen hatalom csak erőszakkal tud rendet tartani az országban. Lehetne olyan kormányunk melyből sugároz a tisztesség. Lehetne olyan, melynek tagjai példát mutatnak erényből, becsületből, irgalomból. Nem ilyen kormányunk van. Erőszakoskodó kormányunk van. Parancsoló, züllött kormányunk van.”

Egyetlen dolgot kell csak tennünk ezzel a kisőszödi szöveggel.

Meg kell fordítanunk, mintha Gyurcsányról szólna, akiről mondjuk 2006 őszén, a rendőri brutalitások, szemkilövetések után egy akkori ellenzéki politikus így beszélt volna a parlamentben. Így olvassuk most újra a fenti idézetet.

És máris minden a helyén van.

Egyedül Gyurcsány nincs a helyén.

És még egyszer mondom: ha Ferikéről értekezünk, ne ájuljunk el mindig attól, hogy tehetséges. Jelzem: akkor lassan Sztálinról és Hitlerről is kénytelenek leszünk néhány jó szót szólni, hiszen kétségtelen tény, hogy a maguk nemében tehetségesek és sikeresek voltak.

És szörnyetegek.

Utóbbi mindegy?

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.