A WHO az államok szuverenitását veszélyezteti

Tudnunk kell, hogy a WHO-t jelentős mértékben Bill Gates támogatja, ami ott történik, ahhoz neki igen sok köze van.

2023. 05. 25. 8:00
TEDROSZ, Adhanom Gebrejeszusz
Genf, 2022. december 14. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az ENSZ égisze alatt mûködõ Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp fõigazgatója sajtóértekezletet tart az ENSZ európai székházában, Genfben 2022. december 14-én. Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának jelentése szerint a súlyos aszály sújtotta Szomália egyelõre megmenekült az éhinségtõl a gyors humaitárius reagálásnak köszönhetõen. Az amerikai kormány december 13-án újabb 411 millió dollárt (csaknem 160 milliárd forint) küldött a szomáliai humanitárius krízis megakadályozására, így az Egyesült Államok idén összesen 1,3 milliárd dollárral (505 milliárd forint) járult hozzá az ügyhöz. MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini Fotó: Martial Trezzini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudom, mi az oka annak, hogy semmilyen információ nem jelenik meg arról a hivatalos sajtóban és a médiában, hogy az ENSZ egészségügyi szervezete, az 1948 óta működő WHO arra törekszik, hogy a nemzetállamok feletti döntési jogokkal rendelkezzen egészségügyi kérdésekben, különös tekintettel a járványokra.

Holott erről muszáj beszélni hazánkban is! Ez a kérdés nem másodlagos, nem jelentéktelen.

Az, hogy Hadházy Ákos vagy Tordai Bence éppen mit művel az utcán vagy a parlamentben, teljesen jelentéktelen.

De az, hogy a WHO lopakodó módon el akarja venni a nemzetek jogát attól, hogy szuverén módon döntsenek a járványokkal kapcsolatos fellépések módjáról, tartalmáról, nos, az nem jelentéktelen.

Az a mi sorsunkról szól. Arról, hogy például ne kelljen bevezetnünk kötelező oltást akkor, amikor nem látjuk a szükségességét. Sem a Covid–19, sem a következő időszakban jelentkező járványok esetében.

Egy ország függetlenségét nemcsak a családokkal, az iskolával kapcsolatos döntések saját kézben tartása garantálja, hanem az egészségüggyel összefüggő döntések saját kézben tartása is.

Mert miről van szó?

Arról, hogy a WHO, az Egészségügyi Világszervezet új, nagy horderejű és jogilag kötelező erejű felhatalmazást kér a tagállamoktól, állítása szerint annak érdekében, hogy „segítse a jövőbeli világjárványok megelőzését, a felkészültséget és a reagálási képességet”.

Az információk szerint a WHO munkatársai befejezték a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat módosítási javaslatát, és egy új járványügyi szerződést készítettek elő. Ez az új szerződés – amelyet az összes WHO-tagállam torkán le akarnak nyomni – brutális mértékben megnövelné a WHO hatáskörét a „potenciális” egészségügyi vészhelyzetek kihirdetésére, új globális felügyeleti és adatmegosztási mechanizmusok kidolgozására, valamint a „félretájékoztatás” elleni küzdelemre egy globális „hivatalos igazság” kihirdetésével.

Ha ez a megállapodás megszületne, a nemzetközi jog részévé válna, s innentől kezdve a nemzetállamoknak jogi kötelessége lenne végrehajtani a WHO határozatait a járványokkal kapcsolatos bármilyen kérdésben.

Ezzel az egésszel óriási bajok vannak, de a legfontosabb valóban az, hogy ha elfogadják, akkor az egyes országok egyszerűen nem vehetik figyelembe a saját országuk állapotát, szokásait, kultúráját, szabadság iránti igényét, ne adj’ isten az emberek véleményét, viszonyukat a vakcinákhoz, az oltásokhoz.

De ezen túlmenően is, az új szerződés alapján globális, tehát minden emberre kiterjedő ellenőrzési mechanizmusokat vezethetnek be, megfigyelési és adatmegosztási mechanizmusok kerülhetnek bevezetésre. És amiről már többször beszélt Bill Gates, Tony Blair vagy éppen az amerikai „járványguru”, Anthony Fauci (aki ugyan éppen most jelentette be visszavonulását, talán nem függetlenül attól, hogy a Coviddal és a vakcinával kapcsolatban nagyon sok, utólag elfogadhatatlannak bizonyuló állítást erőltetett rá az amerikai közvéleményre), kötelező oltási világigazolványt is bevezethetnek, s ennek kapcsán a személyi szabadság erőteljes korlátozása merül fel.

S ami még nagyon veszélyes, az az, hogy az új szerződés felhatalmazhatja a WHO-t az úgynevezett„félretájékoztatás elleni küzdelemr”, ami számomra félelmetesen hangzik, hiszen gyakorlatilag azt jelenti, hogy a WHO szabná meg minden vita nélkül, hogy mit kell gondolni az egyes járványokról, hogyan kell látni az mRNS-vakcinákat, azok esetleges mellékhatásait, vagyis teljes egészében a bármilyen járvánnyal kapcsolatos narratívát. Ez szerintem elképesztő, mert az alapvető emberi jogot, a szólásszabadságot szüntetné meg. Ez elfogadhatatlan!

A tervezetet a május 21–30. között Genfben megrendezendő Egészségügyi Világközgyűlés elé terjesztik. Ott sok minden eldőlhet.

Tudnunk kell, hogy a WHO-t jelentős mértékben Bill Gates támogatja, ami ott történik, ahhoz neki igen sok köze van.

S tudnunk kell, hogy a WHO főigazgatója az a Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz (orvosi végzettség nélkül!), aki korábban egy olyan, etióp kommunista párt vezetője volt, amelyet az USA védelmi minisztériuma előzőleg terrorszervezetnek minősített. Megfelelő embert a megfelelő helyre, nemde?

A WHO nemzetek feletti uralmára nemet kell mondani.

Ugyanis ez része egy átfogó tervnek, amely a nemzetállamok teljes alávetését tűzte ki célul.

Ennek kell minden irányból ellenállni!

Borítókép: Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az ENSZ égisze alatt működő Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója sajtóértekezletet tart az ENSZ európai székházában, Genfben 2022. december 14-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.