Új díjazás a postai csomagautomatáknál

Magyar Nemzet
2019. 07. 02. 16:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több belföldi és nemzetközi csomag díjszabását módosította a Magyar Posta Zrt. július 1-jétől, emellett differenciálta a csomagautomaták használati díjait. Mint arról a távirati iroda beszámolt, a társaság közlése szerint a lakossági csomagoknál a postacsomag ára maradt a legalacsonyabb, de 2 kilogrammos súlyig 1550 forintról 1630 forintra változott tegnappal. Az üzleti csomag esetében a szintén 2 kilogrammos súlyhatárig, 70 forintos emeléssel, 1860 forint lett a kézbesítés díja.

Súlykategóriától függ, mennyibe kerül a küldés
Fotó: Éberling András

A csomagautomatákra küldött csomagok árát a korábbiaktól eltérően súlykategóriánként differenciálta a Magyar Posta Zrt. annak érdekében, hogy optimalizálja az automaták kihasználtságát. A szolgáltatás díja 2 kilogrammig továbbra is 890 forint maradt, 10 kilogrammig 1030 forint, 20 kilogrammig 1340 forint lett. Mindemellett változott a törékeny és a terjedelmes extraszolgáltatások árazása is. A két szolgáltatás elválik egymástól, a törékeny felár 100 százalékról 75 százalékra csökkent, és többletszolgáltatásként bevezették az időgaranciát. A belföldi árakkal párhuzamosan változtak az egyes nemzetközi csomagszolgáltatási díjak is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.