Továbbra is töretlen az internet lendülete

Az idei harmadik negyedév végére már meghaladta a hétmilliót a mobilinternet-előfizetések száma, az internet-előfizetéseké pedig a 10,2 milliót – írja keddi számában a Világgazdaság.

Forrás: MTI2019. 12. 10. 7:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A több éve tartó lendületes fejlődés mögött részben az áll, hogy a szolgáltatók gyorsan alkalmazkodnak a technológiai változásokhoz, továbbá az okostelefonok elterjedése és az árverseny is segítette a folyamatot” – idézi a lap a Központi Statisztikai Hivatal friss statisztikai tükrét.

Az internet-előfizetések száma 3,5 százalékot nőtt egy év alatt, az idei harmadik negyedév végén már 10,2 millió volt, amelynek 69 százaléka a mobilelőfizetés. A piac roppant koncentrált, ezt jól mutatja, hogy tíz szolgáltató biztosította az előfizetések 97 százalékát.

Alig változott a távközlési szolgáltatók piaci részesedése, a mobiltelefon-szolgáltatás terén 2015 vége óta folyamatosan a Magyar Telekom volt a piacvezető 45 százalék körüli részesedéssel. Második a sorban a Telenor, amelynek részesedése 2,5 százalékponttal csökkent, a harmadik helyen álló Vodafone-é viszont 2 százalékponttal növekedett e téren.

A többi szolgáltató ugyan erősödött, de június végére sem érték el együtt az 1 százalékot – írja a Világgazdaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilpiaci jelentéséből idézve.

A fejlődés a cégek árbevételén is látszik, amely az említett időszakban 77 milliárd forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.