Fellélegezhetnek a szállodások, vendéglősök

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke közölte: örülnek, és köszönik, hogy a kormány ilyen gyorsan reagált a koronavírus-járvány miatt a turizmusban elsőként jelentkező súlyos piaci válságra.

2020. 03. 18. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nagy segítségnek tartjuk a munkavállalók és a cégek szempontjából a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségének felfüggesztését az év végéig, a rövid lejáratú vállalkozói hitelek meghosszabbítását. Üdvözöljük a munkavállalás feltételeinek könnyítéseit és a járulékkedvezményeket, várjuk a részleteket – mondta a Magyar Nemzetnek Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke Orbán Viktor gazdaságvédelmi intézkedésekről tett szerda délutáni bejelentése után közölte: örülnek, és köszönik, hogy a kormány ilyen gyorsan reagált a koronavírus-járvány miatt a turizmusban elsőként jelentkező súlyos piaci válságra.

A miniszterelnök szerdán külön kitért rá, hogy a gazdaságunk néhány szektora nehéz helyzetben van. Ilyen súlyos gondokkal küzd a turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, személyszállítás. Bejelentette, hogy ezekben a szektorokban jelentősen csökkentik vagy elengedik az egyes járulékfizetési kötelezettségeket, illetve elengedik a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetéseit is és könnyítik a foglalkoztatás feltételeit.

Flesch Tamás úgy fogalmazott: minden érintett fellélegezhet, főként, hogy az első mentő lépések között már járulékkedvezményekről döntöttek – ez nagy lépés a munkahelyek megmentéséhez, a dolgozók megtartásához.

– Most a cégek elkezdhetnek számolni, hogy ezekkel a könnyítésekkel hány embert tudnak megtartani. Van még sok teendő az ágazat talpra állítása érdekében, kellenek még további lépések, a mostani intézkedés kezdetnek mindenképpen kedvező, örvendetes intézkedés – mondta a szállodaszövetség elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.