időjárás 5°C Elza 2022. december 1.
logo

Több gyanúsítottat is kihallgatott a rendőrség a Városháza-botrányban

A szentgotthárdi Opel-gyárban is újraindul a motorgyártás

Forrás: MTI
2020.05.11. 15:47

Fokozatosan újraindul a termelés az Opel Szentgotthárd motorgyárban szerdától – közölte Kaszás Zoltán, a gyár sajtószóvivője az MTI-vel hétfőn közleményben.

A munka a háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártásával indul újra, a PSA-csoport összes gyárában bevezetett – a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal is egyeztetett – szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával – tájékoztattak.

A bevezetett óvintézkedések közé tartozik a testhőmérséklet önellenőrzése, védőszemüveg és higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása. Ügyelnek a beérkező alkatrészek pihentetésére, és a műszakváltásokat úgy ütemezik, hogy a dolgozók találkozását elkerüljék – ismertették.

A közleményben idézték Yann Vincentet, a PSA csoport gyártásért felelős alelnökét, aki közölte: fokozatosan és biztonságosan indítják meg a gyártást, ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit.

Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt.

A gyárban háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok készülnek, amelyek sorozatgyártása az idén januárban kezdődött.

Életjelek

Hamarosan minden budapesti fürdő újra látogathatóvá válik

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.