Kék Hullám Zászló strandverseny indul a Balatonnál

Magyar Nemzet
2020. 06. 03. 22:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten meghirdetik a hagyományos nyári megmérettetést, a balatoni Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyt, ahol a különdíjat az idén az a fürdőzőhely nyeri el, melyet járványügyi szempontból a legbiztonságosabbnak ítéli a zsűri.

Az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség által koordinált versenyt a koronavírus miatti kényszerszünet következtében hirdették meg csúszással, ezért így a győztesek kihirdetése a főszezonban, július elején lesz. A zsűri június végén helyszínbejárást tart, a bíráló bizottság tagja lesz többek között a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője is, akárcsak a kormányhivatal népegészségügyi szakembere.

Tavaly egytől ötig terjedő csillagos minősítést kaphattak a benevezett strandok, de több kategóriában is osztottak ki különdíjakat a 36 nevező fürdőhely között. A 2004 óta zajló minősítési versenyben arra ösztönzik a strandokat a Balaton környékén, hogy fejlesszék, korszerűsítsék a helyi kínálatot erősítő fürdőzőhelyeket. A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen szempont például a családbarát jelleg, a strand illemhelyiségeinek állapota, illetve a környezetbarát módon való működés, ideértve a szelektív hulladékgyűjtést.

A Balatoni Szövetség eközben arról is döntött, hogy a Nők a Balatonért Egyesülettel közösen újra meghirdetik a két éve elindított, sikeres építészeti díjpályázatot, és megválasztják Az Év Balatoni Házát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.