Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb – mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán. A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszer-higiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást.
![](https://cdn.magyarnemzet.hu/2024/06/m-ZLpDVAdFrPm8ZMt_6j7kZSGX17L1zieiwlPRv9g44/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU1NGUwMjQxNTlhZjQzNDM4MjFiMGNlZTg0ZTg1NmVl.jpg)
Így hódítja meg Budapest a világot + videó
Imázsfilm ösztönzi a nemzetközi turistákat, hogy a magyar fővárosba látogassanak.