Továbbra is biztonságban pihenhetnek a gyógyfürdők vendégei

Újra előtérbe kerülnek a koronavírus miatti óvintézkedések: a turisztikai szolgáltatók is sorra teszik közzé a vendégeknek szóló tájékoztatásokat, miszerint biztonságos és professzionális körülményekkel készültek fel az idei rendkívüli helyzetre. A járványveszély felbukkanására nem kell tehát megtorpannia a belföldi turistának, mert Magyarországon továbbra is jóval biztonságosabban utazhat, mint külföldön.

2020. 07. 31. 10:26
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változatlanul az az idei első számú utazási szabály, hogy a tömeges helyeken, zárt térben önmaga és az utastársai irányába felelősen viselkedő turista idehaza gondtalanul élvezheti a főszezon pihenési lehetőségeit.

Gyógyvizes óvintézkedések

Különösen a gyógyfürdőkben ügyelnek a biztonságra. Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekvő, az ország egyik legjobb gyógyvizével büszkélkedő Bükfürdő Thermal & Spa a Magyar Nemzettel a vírushelyzet változásai kapcsán a fürdőlátogatók érzékelhetően élénkebb érdeklődésére azt közölte: a Covid–19-járványra való tekintettel továbbra is fokozott biztonsági intézkedésekkel várja látogatóit.

1991-es légi felvétel a már akkor nemzetközi hírű gyógyfürdőkomplexumról Bükfürdőn
Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

A 14 hektáros zöld parkjában Bükfürdő egyidejűleg 14 913 fő befogadására képes, azaz elférne itt egyszerre akár Budakeszi vagy Tapolca lakossága. A működés zavartalan, mind a 34 beltéri és kültéri, illetve normál és gyógyvizes medence fennakadás nélkül üzemel – közölték a Magyar Nemzettel péntek reggel.

Ötvennyolc éves történelme során először 2020 tavaszán, a Covid–19 miatt kellett leállítani Bükfürdőt, összesen négy nap alatt csökkent nullára a látogatottság. – Azonban a megfelelő óvintézkedések mellett az újranyitás óta minden visszaállt a régi kerékvágásba – jelezte közlésében a patinás fürdőegység, amely nemrégiben újra kiérdemelte az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med minősítését.

Budapesten is az egyik fő vonzerő a történelmi fürdőkínálat: tavaly a főszezonban hétszázezer vendéget fogadtak a fővárosi létesítmények
Fotó: MTI

Elkülönítve

A koronavírus-járvány miatt a medencéknél külön be- és kilépési pontokat jelöltek ki, elkerülve ezzel, hogy a vendégek egymással szemben közlekedjenek. Továbbá külön pihenőszektorokat hoztak létre a szenior korosztály, a családosok és a gyermek nélkül érkező felnőttek részére. Ezeket a szektorokat egy térképen jelölték, a területeket kitáblázták, illetve a fürdő munkatársai is tájékoztatják a vendégeket ezekről a zónákról – részletezték az intézkedéseket, amelyből jól látható, hogy fokozottan figyelnek a szabályok betartatására – ez valamennyi hazai fürdőre, strandra igaz.

A családok nyári segítséget kaptak: kormányrendelet tette lehetővé, hogy ötszáz iskolás ingyen látogathat négy strandfürdőt a nyáron
Fotó: Teknős Miklós

Kötelező a lábmosó

Az is a vendégek biztonságát szolgálja a fürdőkben, a nyilvános élménypontokon, így Bükfürdőn is, hogy minden bejáratnál, illetve a vizesblokkokban is kihelyeztek kézfertőtlenítőket és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat. Szintén tájékoztató táblákon hívják fel a vendégek figyelmét a távolságtartás fontosságára, továbbá arra, hogy a medencébe való be- és kilépés előtt és után a lábmosó és zuhanyzó használata kötelező.

Ilyen zsúfoltan nem engedik már be a vendégeket a medencékbe – előnyös a távolságtartás, a visszafogott kikapcsolódás
Fotó: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.