Fesztiválpótló rendezvény várja a Zamárdiban pihenőket

Mától négy napon át várják a Zamárdiban pihenőket ingyenes programok a fesztiválok pótlása gyanánt.

2020. 08. 19. 10:45
null
2020.06.06. Siófok-Zamárdi Első Nap a Balatonon szezonnyító körséta árak , hangulat , intészkedéseket figyelembe véve. Fotó: Markovics Gábor MG Ripost Fotó: Markovics Gábor Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztiválkedvelő fiatalok és a nagy rendezvényekből jelentős bevételt remélő turisztikai vállalkozások bánatára – mint azt lapunk is megírta –, elmarad a zamárdi Strand- és a B My Lake fesztivál. Ám az ötletgazdag rendezvényszervezők gondoskodnak arról, hogy többé-kevésbé ugyanakkor és ugyanott más esemény emlékeztessen a balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb zenei rendezvényeinek hangulatára.

Szerdától négy napon át a Strandfesztivál helyett ingyenes SzabadStrand-program lesz Zamárdiban, elsősorban azok számára, akik már a koronavírus-járvány előtt úgy tervezték, hogy a Balatonon töltik az augusztus 20-a körüli napokat. Az egész nyáron nyitva tartó Mol Nagyon Balaton Terasz/Partibisztró Zamárdi esténként a Strand DJ-it vonultatja fel – közölték a Facebook-oldalukon a házigazdák. Ott lesz majd Marsalkó Dávid a Halott Pénzből, DJ Venom, Jokó, DJ ELF, és mellettük a Dumaszínház humoristái gondoskodnak a jó hangulatról.

Siófok–Zamárdi június 6-án. Az ünnepi hosszú hétvége közel sem lesz ilyen csendes
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Zamárdi önkormányzata nem lelkesedik a fesztiválpótló rendezvényért, így nem is egyezik a véleménye a korábbi fesztiváloknak helyet adó képviselő-testület álláspontjával. – Nem lesz tűzijáték és tábortűz sem a strand területén, mert nem akarunk véteni a rendezvények szervezésére vonatkozó előírások ellen. Ez előfordulhat, hiszen nem tudjuk kontrollálni, mennyien vesznek részt a rendezvényeken, ezért a SzabadStrand programnak sem örülünk. Zamárdi egyébként is megtelt, a magánszállásokon már nemigen van hely – jelezte a Magyar Nemzetnek Zamárdi polgármestere. Csákovics Gyula ugyanakkor fájlalja, hogy a fesztiválok elmaradása miatt az önkormányzatnak le kell mondania a korábban azokhoz kötődő évenkénti 130-150 millió forint költségvetési bevételről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.