Századelő és modern dizájn: hibrid hotelek a belvárosban

Újranyitotta kapuit az Athenaeum könyvkiadó Rákóczi úti, hajdan palotaszerű, idővel fényét vesztett székháza, az épület egy több mint négyszáz ágyas hibrid hotellé alakult át. Ezzel új pompájában ragyoghat a történelmi ház, ahol építészeti meglepetések is várják az érdeklődőket. Budapest olyan városokat előzött meg a befektetéssel, mint Róma, Párizs vagy London.

Magyar Nemzet
2020. 08. 16. 17:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Apránként, de elszántan éled a turizmus a koronavírus-járvány miatti sokkból: Budapest utcáin egyre többen nyüzsögnek, városszerte kinyitottak az éttermek, míg a Duna-parti sétányok is megteltek fagylaltozó, kiránduló családokkal, fiatalokkal.

Hibrid hotel Budapesten (Rákóczi út)

Budapest lassan a térségi hibrid hotelek kínálatában nagyhatalommá válik, miután a Netizen orosz befektetői Moszkva és Szentpétervár után a magyar fővárosban nyitják meg a harmadik hibrid komplexumot. Budapest olyan világvárosokat előzött meg a befektetőknél, mint a tervek között szintén felmerülő Stockholm, Párizs, London, Róma, Berlin, vagy Prága.

Hibrid hotel Budapesten (Rákóczi út)

A hibrid hotel koncepciójának lényege az, hogy a szálláshelyen egyszerre nyújtanak hotelszolgáltatásokat kettő-, négy-, hat-, nyolc- és tízágyas szobákban is, amely elérhető vegyes vagy kizárólag női vendégeket fogadó változatban a hostelekhez hasonló árfekvésben.

Hibrid hotel Budapesten (Rákóczi út)

Az Athenaeum Kiadó egykori székháza – ahol korábban Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Karinthy Frigyes kötetei is készültek, és amely később az Est, majd a Népszava szerkesztősége is volt – ismét élettel telhet meg.

Az 56 privát szobával és összesen több mint négyszáz ággyal rendelkező Netizen kialakításánál a modern dizájn mellett a beruházók a 2018-as felújítás kezdete óta nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy az eredeti, századelős építészeti stílus és a hely történelme előtt is méltó módon tisztelegjenek.

Hibrid hotel Budapesten (Rákóczi út)

Az épület tetejére visszakerült a második világháború alatt eltűnt, ám most az eredeti források alapján műkőből kifaragott, 2,1 méteres Pallasz Athéné-szobor, hogy újfent figyelje a Rákóczi úton hömpölygő tömeget.

Kiemelkedő jelentőségű a helyreállított eredeti homlokzat is, amelyet a világhírű Róth Miksa mozaikjai díszítenek 1898 óta, valamint az előcsarnokban tekergő, kék színben pompázó kovácsoltvas csigalépcső.

Hibrid hotel Budapest, Rákóczi út

Látványos a közösségi tér egyik szegletében kivilágított, restaurált kagyló dombormű is.

A felújításnál a manapság egyre lényegesebb környezettudatossági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül, a házban üzemel az egyik legmodernebb zsírfogó berendezés, ami az olajat, tusfürdőt és egyéb szennyeződéseket szűri a vízből, mielőtt az a csatornába kerül.

Hibrid hotel Budapesten (Rákóczi út)

Közölték: a hostelrészben már 15 euróért is lehet foglalni. A nagy múltú épület hotelként is működik: 24 órás bár, recepció, biztonsági szolgálat, jól felszerelt a konyha és szobánként egyénileg állítható klíma várja a vendégeket.

A hibrid hotel moszkvai és szentpétervári hostelei már több rangos szakmai díjat nyertek el, így most mindenki a magyar befektetésre figyel.

A hatodik kerületben német hotel nyílt

Több mint négyszáz ággyal kezdte meg működését augusztus közepén az a&o Hotels & Hostels első hibrid szálláshelye Budapesten. Az a&o Budapest City a VI. kerületben, a Csengery utca és a Dob utca sarkán üzemel 114 szobával és 408 ággyal, a Magyar Kártyagyár hajdani épületében. – A német szállodaláncnak nem véletlenül esett Budapestre a választása, hiszen itt rendkívül színes kulturális, gasztronómiai és hatalmas éjszakai élet van mind a négy évszakban – idézi a Turizmus.com. Az a&o Hotels & Hostels összesen 39 házat üzemeltet Európában, így a legnagyobb európai hibridhotel-láncnak számít. A kétágyas komfortos szobákon felül négy- és hatágyas családi szobák is elérhetők, saját fürdőszobával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.