Támogatás az újraindulásban is

Meghatározó az MFB-pontok szerepe a gazdaság élénkítésében: a Takarékbank vezette konzorcium kirendeltségei öt év alatt 272 milliárd forintot folyósítottak.

Magyar Nemzet
2021. 05. 24. 7:30
null
20210421 Budapest MFB pont a Takarék bank fiókjában. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghatározó az MFB-pontok szerepe a gazdaság élénkítésében: a Takarékbank vezette konzorcium kirendeltségei az elmúlt öt évben 272 milliárd forintot folyósítottak csaknem tizenötezer ügylet során a lakosságnak, valamint mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv).

A Takarékbank a közleményében felidézte, hogy az első MFB-pont öt éve nyílt meg, azóta minden három forintból kettő a Takarékszektor vagy a Budapest Bank közvetítésével jutott el az ügyfelekhez kedvezményes hitel vagy vissza nem térítendő támogatással kombinált formában.

A támogatások több mint fele a hazai vállalkozások versenyképességének a növelését segítette, negyedük az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést, míg tíz százalékuk a kutatás-fejlesztés és az innováció megerősítését.

A befogadott kérelmek kétharmada érkezett a lakosságtól, a többi a kkv-któl, viszont a vállalkozásokhoz jutott a folyósítások összegének majdnem a kilencven százaléka.

MFB-pont a Takarékbank fiókjában
Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

A kedvezményes hitelkonstrukciók­nak köszönhetően végezték el lakóépületek energetikai korszerűsítését ezres nagyságrendben, jutottak forgóeszközhöz vállalkozások, tudtak beruházni modern termelőgépekbe, vagy kezdhettek éppen vállalkozásfejlesztésbe. A pandémia miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások most szintén az MFB-pontokon keresztül jutnak kamatmentes gyorskölcsönhöz működésük újraindítására. A kedvezményes forrásra az elmúlt hetekben töretlenül nagy az igény.

– A Takarékbank és a Budapest Bank kiterjedt fiókhálózata, erős vidéki jelenléte és évtizedes finanszírozási gyakorlata az elmúlt öt évben lehetővé tette, hogy az MFB-pontos forrásokat földrajzilag arányosan érhesse el a lakosság és a vállalkozások, és azok is olcsó finanszírozáshoz juthassanak, akik korábban kimaradtak az uniós és a hazai források felhasználásából. Bízunk benne, hogy a pandémia lecsengésével újrainduló vállalkozásokat hasonlóan eredményesen tudjuk támogatni az MFB-pontokon keresztül – mondta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.