Magyar bankok minősítéseit javította a Moody’s

A cég a Budapest Bank és az MKB Bank hosszú futamú betéti besorolását Ba2-ről egy fokozattal, Ba1-re javította.

Forrás: MTI2021. 07. 13. 14:42
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar bankok minősítéseit javította a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett intézkedéseket a magyar makrogazdasági profil megítélésének javításával indokolta. A banki besorolások felminősítésének előzményeként a Moody’s a magyar szuverén makroprofil megítélését az eddigi Moderate– (mérsékelt mínusz) szintről egy fokozattal, Moderate szintre emelte.

Ezzel összefüggésben a cég a Budapest Bank és az MKB Bank hosszú futamú betéti besorolását Ba2-ről egy fokozattal, Ba1-re javította, és az új osztályzatokon érvényben hagyta a további felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást. A hitelminősítő a magyarországi Raiffeisen Bank hosszú távú betéti osztályzatát Baa2-ről Baa1-re emelte, változatlan stabil kilátással.

A Moody’s megerősítette a K&H Bank és az Erste Bank Hungary egyaránt Baa1 szintű hosszú távú betéti besorolását, szintén változatlan stabil kilátással. Az intézkedések indokai között a hitelminősítő kiemelte, hogy a magyar szuverén makroprofil minősítésének módosítása a magyarországi bankok működési környezetének javulását tükrözi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.