Módosult az atomtörvény

Az Országos Atomenergia-hivatal rendeletalkotási jogkörrel felruházott önálló szabályozó szerv lesz.

Magyar Nemzet
2021. 11. 11. 19:27
null
A blokk továbbra is biztonságos Fotó: Sóki Tamás Forrás: MTI/Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés november 9-én elfogadta az Atomtörvény módosítását, amely a kihirdetést követően több lépcsőben lép majd hatályba – közölte az Országos Atomenergia-hivatal (OAH), amely

szakmai függetlenségét megtartva szervezetileg önállóbb, gazdálkodásában függetlenebb szervezetté alakul a jövőben, amely a bővülő feladatok mellett is biztosítja a hatékony munkavégzés kereteit.

Jelentős változást hoz, hogy az OAH elnöke közvetlenül az Országgyűlésnek számol be a hivatal tevékenységéről. Szintén fontos kiemelni, hogy az OAH rendeletalkotási jogkörrel felruházott önálló szabályozó szerv lesz.

A jogszabálymódosítás következtében erősödik a nukleáris biztonságért felelős regulátor szervezeti függetlensége, ennek megfelelően maga határozza meg szervezeti struktúráját a törvény adta kereteken belül, továbbá a rendelkezésre álló költségvetési keret figyelembevételével maga határozza meg az alaplétszámát.

Borítókép: A paksi atomerőmű (Fotó: Sóki Tamás/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.