A magyar béreken csökkent leginkább a teher

Varga Mihály pénzügyminiszter az Eurostat adatai alapján tette közzé a jó hírt.

Forrás: Facebook/Varga Mihály2022. 01. 26. 12:44
null
20200618 Budapest Majdnem 1400 milliárd forintot költött az állam a válság hatásai­nak közvetlen kezelésére. A Magyar Nemzetnek adott interjúban Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta: gazdaságvédelmi operatív törzs néven új testület alakul, ennek feladata a gazdaság növekedését fékező adminisztratív szabályok kiiktatása lesz. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eurostat adatai mutatják, hogy Magyarország csökkentette a legnagyobb mértékben a béreket terhelő adókat az elmúlt évtizedben – hívta fel a figyelmet szerdai Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.  

Az idei adócsökkentéseknek része volt a munkáltatói adó 600 milliárd forintos mérséklése is, ezzel Magyarország 2022-ben is megőrizheti az adócsökkentésben elért első helyét az uniós országok között – tette hozzá a miniszter.

A bejegyzéshez mellékelt táblázat szerint 2009 és 2020 között Magyarországon 9,5 százalékponttal csökkent az átlagbérre számított adóék, míg a következő legnagyobb csökkenést Románia érte el 6,1 százalékponttal, Portugáliában pedig a legnagyobb volt az emelkedés, öt százalékpont.

Forrás: Facebook/Varga Mihály

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.