időjárás 19°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Az árstop garantálja az élelmiszer-ellátást is

Magyar Nemzet
2022.03.11. 11:41 2022.03.11. 14:56
Az árstop garantálja az élelmiszer-ellátást is

A kormány a magyar családokat és a biztonságos élelmiszer-ellátást is védi az üzemanyag-intézkedésekkel – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. 

Mint azt a tárcavezető pénteki közleményében felidézi, a mezőgazdasági erőgépek – mérettől függetlenül – továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon. Szavai szerint ez különösen fontos a gazdatársadalomnak, miközben segíti mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszer-ellátás feltétele.

A miniszter szerint így 

megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszer-ellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhetnek a magyar családok asztalára.

Továbbra is garantált a minőségi élelmiszer-ellátás hazánkban. Fotó: Kurucz Árpád

Emlékezetes: a kormányrendelet szerint a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak a piaci áron.

A most életbe lépett literenkénti 20 forintos adócsökkentés a február végén életbe lépett ötforintos jövedéki adócsökkentésre rakódik.

– Az emberek érdekében kitartunk a benzinárstop mellett, jóllehet, Európában több mint 200 forinttal drágább a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon – fogalmazott az agrártárca vezetője a minisztérium közleménye szerint, hozzátéve, hogy 

a koronavírus-járvány már megmutatta: a magyar emberek, a magyar családok számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás.

 

Borítókép: Segíti a termelőket az árstopintézkedés (Fotó: Havran Zoltán)

Üzemanyagárstop

Gyurcsány egykori államtitkára elfogadhatatlannak nevezte az üzemanyagárstopot

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.