Az MKB-hoz kerül a hazai Sberbank hitelportfóliója

A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendője a változás kapcsán.

Magyar Nemzet
2022. 05. 26. 15:44
null
20220302 Budapest Sberbank Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB Bank Nyrt. megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról. 

A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 ezer lakossági és mintegy háromezer vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre 

– közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján arról a nyertes pályázatról, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. 

– Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően 

az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni 

– közölte az ügylet kapcsán Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

Felidézték: az MKB Bank Nyrt. a kapcsolódó pénzügyi hatásvizsgálatokat követően nyújtotta be korábban a kötelező érvényű ajánlatot a Sberbank Magyarország 330 milliárd forintnyi hitelportfóliójának átvételére. A megállapodást az MKB Bank és a Sberbank Magyarország, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalata végelszámolója írta alá.

A bank közölte azt is, hogy 

a Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, hanem az MKB a tranzakció zárását követően felkeresi őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.

Ez előreláthatólag két hónap múlva lesz esedékes.

 

Borítókép: Pályázat útján került új kezelésbe a hitelportfólió (Fotó: Katona Vanda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.