Új elnöke van a Magyar Bor Akadémiának

A testület a Hajós-bajai és villányi borvidéken termelő borászt választotta meg vezetőjének.

2022. 05. 26. 15:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Bor Akadémia, amely az egyik legelismertebb hazai borszakmai szervezet, tisztújítást tartott. Az ülésen új elnököt és új elnökséget is választottak.



Az elnöki posztra Koch Csaba borotai bortermelőt választották, aki a Hajós–bajai és a Villányi borvidéken is készít borokat. A főtitkári posztot Taschner Kurt soproni borász tölti be a jövőben. Az új elnökség tagjai: dr. Kállay Miklós tiszteletbeli elnök, Balla Géza arad–ménesi bortermelő, Bock József villányi borász, Gálné Dignisz Éva, az Év bortermelője 2013, Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Szent István Egyetem tanszékvezetője, Nyúlné dr. Pühra Beáta, az Év bortermelője 2021, Vesztergombi Csaba szekszárdi borász és Zelnik József író.

Koch borászat: Nemzedékek óta borászattal foglalkozik a Koch család leginkább a Hajós–bajai, de most már a Villányi borvidéken is. A pincészet 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort termel. Vezetője, Koch Csaba elnyerte a szakma Kossuth-díjának tartott Év bortermelője 2019 címet.

Borítókép: Jobbról a harmadik Koch Csaba, a Magyar Bor Akadémia új elnöke (Forrás: Facebook/Koch Borászat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.