időjárás 32°C Pál 2022. június 30.
logo

Új elnöke van a Magyar Bor Akadémiának

Munkatársunktól
2022.05.26. 15:34 2022.05.26. 17:38
Új elnöke van a Magyar Bor Akadémiának

A Magyar Bor Akadémia, amely az egyik legelismertebb hazai borszakmai szervezet, tisztújítást tartott. Az ülésen új elnököt és új elnökséget is választottak.

Makrancosok

Nyúlné Pühra Beátát a Magyar Bor Akadémia a szakma „Kossuth-díjának” tartott Az Év Bortermelője 2021 címmel tüntette ki.Az elnöki posztra Koch Csaba borotai bortermelőt választották, aki a Hajós–bajai és a Villányi borvidéken is készít borokat. A főtitkári posztot Taschner Kurt soproni borász tölti be a jövőben. Az új elnökség tagjai: dr. Kállay Miklós tiszteletbeli elnök, Balla Géza arad–ménesi bortermelő, Bock József villányi borász, Gálné Dignisz Éva, az Év bortermelője 2013, Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Szent István Egyetem tanszékvezetője, Nyúlné dr. Pühra Beáta, az Év bortermelője 2021, Vesztergombi Csaba szekszárdi borász és Zelnik József író.

Koch borászat: Nemzedékek óta borászattal foglalkozik a Koch család leginkább a Hajós–bajai, de most már a Villányi borvidéken is. A pincészet 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort termel. Vezetője, Koch Csaba elnyerte a szakma Kossuth-díjának tartott Év bortermelője 2019 címet.

Mindenütt szőlő

Koch Csabának a köztársasági elnök személyesen is gratulált, amikor február 9-én elegáns gálaebéd keretében vehette át az Év Bortermelője Magyarországon 2019-ben díjat a Magyar Bor Akadémiától.

Borítókép: Jobbról a harmadik Koch Csaba, a Magyar Bor Akadémia új elnöke (Forrás: Facebook/Koch Borászat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.