Közös társaságban a Magyar Posta és a Waberer’s-csoport

A fejlesztés a jelenleginél hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatást tesz elérhetővé a webáruházügyfeleknek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 10:20
null
20210613 Szeged online vásárlás illusztráció. vigyázzunk a megerősítő kóddal fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI Fotó: Kuklis István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálja a közös tulajdonú cég létrehozásának lehetőségét a Magyar Posta Zrt. és a Waberer’s-csoport, amely társaság az e-kereskedelemhez kapcsolódó teljes raktárlogisztikai folyamat kezelésével támogatná a webáruház-tulajdonosokat – közölték a társaságok a távirati irodával. 

Eszerint a koronavírus-járvány miatt az online kiskereskedelem jelentős teret hódított, ezzel együtt az ügyfelek és vásárlók igényei is megnőttek. 

A Magyar Posta Zrt. ügyfélbarát és a XXI. század követelményeinek megfelelő szolgáltatások biztosítására törekszik, ebben jelenthet előrelépést a közös vállalat létrehozása.

Kezdeti lépésként a Magyar Posta és a Waberer's Nyrt. szándéknyilatkozatot írt alá az úgynevezett fulfillment szolgáltatás kialakításáról, ami azt jelenti, hogy 

a két társaság teljes körű logisztikai szolgáltatást lesz képes nyújtani a vásárlói megrendeléstől egészen a kézbesítésig.

A fejlesztés a jelenleginél hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatást tesz elérhetővé a webáruházügyfeleknek, miközben a vásárlók számára a kézbesítés még gyorsabbá és pontosabbá válhat.
– Az együttműködéssel a posta bővíti szolgáltatási köreit, támogatja e-kereskedelmi partnereit, és tovább erősíti a hazai piacon betöltött szerepét – fogalmazott a megállapodás kapcsán Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. 

Mint jelezte, 

a két cég tudása és tapasztalatai jól ötvözhetők, így a posta hozza az e-kereskedelmi logisztikai tudását, a Waberer’s pedig a raktárlogisztikát. 

– A Waberer’s-csoport stratégiájában kiemelt helyet foglal el az e-kereskedelemben való közreműködés. A postával közös infrastruktúra és raktár kialakítása révén lehetőség nyílik arra, hogy a korábbinál versenyképesebb szolgáltatáscsomagot nyújtsunk ügyfeleiknek és meghatározó szereplők legyünk az online kiskereskedelmi piacon – közölte Barna Zsolt, a Waberer’s vezérigazgatója. 

Hozzátette: céljuk a közös ügyfélkör kialakítása és bővítése.


Borítókép: Tovább fejlődhetnek a webkereskedelmi szolgáltatások hazánkban (Fotó: Kuklis István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.