Nyári járatokat töröl a Lufthansa

A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések terhelik a rendszert.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 9:39
null
GERMANY-ITALY-TRANSPORT-AVIATION-LUFTHANSA-ALITALIA Fotó: MARC TIRL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létszámhiány következtében a legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa pénteken azt közölte, hogy a nyári szezon közepén további több mint kétezer járatot töröl a frankfurti és a müncheni csomópontokon – idézi a távirati iroda a vállalat tájékoztatását.

Emlékeztetnek: a légitársaság két hete arról tájékoztatott, hogy júliusban mintegy kilencszáz, pénteki és hétvégi, belföldi és európai járatot töröl. A friss közlés szerint 

a megközelítőleg nyolcvanezer járatából további 2200 járatot leállítanak 

a frankfurti és müncheni légi csomópontokon. Ezek a törlések 

főként a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés viszont nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra

– hangsúlyozta a Lufthansa, amely azt is jelezte, hogy változhat a meglévő járatok menetrendje.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt nyilatkozta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit, miután a repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert

– indokolták a módosításokat, kiemelve, hogy a járatok törlése esetén haladéktalanul értesítik az utasokat.
Borítókép: Egyre fékeződik a légiipar a munkaerőhiány miatt (Fotó: Marc Tirl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.