időjárás 29°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Szijjártó Péter: Az adóemelésre továbbra is nemet mondunk

Forrás: Facebook
2022.07.02. 13:48 2022.07.02. 14:39
Szijjártó Péter: Az adóemelésre továbbra is nemet mondunk

Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet. Ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe – kezdte hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette:„Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon.”

Kiemelte:Tegnap Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a mi ellenkezésünk hátterében valamilyen más típusú ügy áll. Mi ezt a feltételezést visszautasítjuk, mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat. Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék!

„Az adóemelésre viszont továbbra is nemet mondunk” – zárta sorait Szijjártó Péter.

A bejegyzés IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Globális minimumadó

Gulyás Gergely: Brüsszel durván megsérti az unió alapszerződéseit

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.