Szijjártó Péter: Az adóemelésre továbbra is nemet mondunk

Ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését.

Forrás: Facebook2022. 07. 02. 13:48
SZIJJÁRTÓ Péter; KORCOK, Ivan
Budapest, 2022. június 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Budapesten 2022. június 17-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet. Ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe – kezdte hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette:„Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon.”

Kiemelte:Tegnap Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a mi ellenkezésünk hátterében valamilyen más típusú ügy áll. Mi ezt a feltételezést visszautasítjuk, mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat. Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék!

„Az adóemelésre viszont továbbra is nemet mondunk” – zárta sorait Szijjártó Péter.

A bejegyzés IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.