Szijjártó Péter: Végre észszerű döntést hozott az Európai Parlament

Ha Brüsszel továbbra is negatívan diszkriminálta volna a nukleáris és földgáz alapú energiát, az további súlyos bajokhoz vezetett volna.

2022. 07. 06. 17:06
null
Paks, 2021. szeptember 10. A paksi atomerõmû 2021. szeptember 10-én. MTI/Kiss Dániel Fotó: Kiss Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek hírnek nevezte a külgazdasági és külügyminiszter azt amiről a Magyar Nemzet is beszámolt, jelesül, hogy az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómiarendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet.

Szijjártó Péter szerint ezzel végre észszerű döntést hozott a brüsszeli testület.

Jelenleg Európa egy soha nem látott energiaellátási válsággal néz szembe és az európai energiapiacon is minden bizonytalanná vált. Az árak az egekben, a szállítások akadoznak, nem tudjuk lesz-e elég földgázkínálat a jövőben

- írta a tárcavezető hivatalos közösségi oldalán.

Ezek alapján, ha az Európai Parlament továbbra is negatívan diszkriminálta volna a nukleáris és földgáz alapú energiát, az további súlyos bajokhoz vezetett volna - tette hozzá Szijjártó Péter, aki szerint világos, hogy azok az országok lesznek leginkább biztonságban a jövőben, melyek nagyrészt elő tudják majd állítani a maguk által felhasznált energiát. 

A miniszter emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány is ezért gyorsíta minden létező módon a Paksi Atomerőmű építésének előkészületeit, s most ennek az energiabiztonság szempontjából sorsdöntő beruházásnak az ellenzői újabb érvet vesztettek el.

Bebizonyosodott, hogy a nukleáris energia nemcsak gazdaságos és biztonságos formája az energiaelőállításnak, hanem fenntartható is

- olvasható a Szijjártó Péter Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben, amely IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A paksi atomerőmű (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.