Felülmúlta a várakozásokat tavaly a turizmus teljesítménye

A múlt évben csaknem negyvenmillió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, közel 40 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 30. 12:56
TÓTH Nóra; KISS Anita; GULLER Zoltán
Budapest, 2023. január 30. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke beszél (b2), mellette Tahi Zoltán kabinetfõnök (b), valamint Tóth Nóra Anna (j2) és Kiss Anita (j), kommunikációs munkatársak az ügynökség tavalyi turisztikai eredményeit ismertetõ tájékoztatón Budapesten, a Hard Rock Hotelben 2023. január 30-án. Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedõ pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar turizmus továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának elnöke.

Tavaly 14,2 millió vendég csaknem negyvenmillió vendégéjszakát töltött el Magyarországon.

Ez csaknem negyvenszázalékos bővülés 2021-hez képest és csupán öt százalékkal marad el a 2019-es szinttől.

A szálláshelyek árbevételei 2022-ben 668 milliárd forintot tettek ki. Ez még az inflációval csökkentve is 52 százalékkal több az előző évinél. A vendéglátásban az árbevétel éves szinten 42 százalékkal 1490 milliárd forintra emelkedett 2022-ben. Ez az összeg reálértéken is 24 százalékkal haladja meg a 2021-es adatokat.

Borítókép: Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke, Tahi Zoltán kabinetfőnök, Tóth Nóra Anna és Kiss Anita kommunikációs munkatársak a tavalyi turisztikai eredményeket ismertető tájékoztatón (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.