Lakhatási támogatásokkal is segíti a munkavállalást a kormány

Több százezer dolgozó munkába járását könnyíthetik meg a mobilitást segítő intézkedések – közölte Czomba Sándor államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 31. 12:07
null
Építkezés epitkezes építőipar epitoipar társasházak lakások otthonok építése Soroksáron munkás dolgozó szakember tégla daru 2022.11.02 fotó: Németh András Péter NAP Szabad Föld Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többféle eszközzel segíti a kormány a hazai munkaerő mobilitását – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára a Kossuth rádió kedd reggeli adásában. Czomba Sándor emlékeztetett: kétszeresére emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését. Az új intézkedés összesen több százezer dolgozó munkába járását könnyítheti meg.

A munkaerő mobilitásának elősegítése érdekében rendelkezésre állnak különböző lakhatási támogatások, és a tervek szerint folytatják a munkásszállások építésének támogatását is, miután a betöltetlen álláshelyek döntően nem ott vannak, ahol nagy számban élnek munkanélküliek

– jelezte az államtitkár. Kiemelte: 

januárban még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma.

 A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint az év első hónapjában mintegy 243 ezer munkát keresőt tartottak nyilván. A januári hónapokat tekintve ez a valaha volt legkedvezőbb adat.

Czomba Sándor felhívta a figyelmet: az adatok javulását nem a közfoglalkoztatottak létszámának növekedése eredményezte.

Borítókép: építkezésen dolgozó munkások (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.