időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.02. 18:05 2023.02.02. 18:26
Egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás

Több mint egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás: a felújítás magában foglalja a váróterem burkolati megújítását, új padok kihelyezését, az akadálymentesítést, az épület homlokzatának megújulását, új perontető kialakítását és a vasútállomás környezetének megújítását is, várhatón a harmadik negyedévre készül el – közölte Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára. 

Azt is elmondta, hogy a beruházás finanszírozásában 750 millió kormányzati támogatás mellett 350 millió forint a MÁV saját forrása.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) elárulta, hogy már régóta várják a vasútállomás felújítását, külön öröm, hogy a környezete is megújulhat.

A Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és a MÁV–Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) program sikeres lebonyolításában. A kiemelt programok idejére például kedvezményes Veszprém–Balaton 2023 EKF-jegyet vezettek be, amely a MÁV–Start és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosít az ország bármely pontja és Veszprém között. Az intézkedéseket fontosnak tartják, és az a célja, hogy a belföldi és a külföldi vendégek minél nagyobb számban érkezzenek a térségbe közösségi közlekedéssel, amely a legfenntarthatóbb. 

A felújítást hétfőn kezdik. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a Veszprém–Balaton 2023 projekthez látványos infrastrukturális fejlesztés társul, amelyet több település együttesen valósít meg. 

Borítókép: A veszprémi vasútállomás a felújításról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 2-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.