Eladják az egyik legnépszerűbb magyar vállalatot, azt is tudni, miért

Az már biztos, hogy kiváló kérők vannak.

Magyar Nemzet
Forrás: VG, Forbes2023. 03. 07. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Benne vagyunk egy eladási folyamatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesz Cserpes: kiváló kérőim vannak” – írja a Világgazdaság Cserpes István bejelentése nyomán, amelyet a Forbes tolmácsolt. 

A Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapítója arról beszélt, úgy érzi, gátja lenne már a fejlődésnek vagy bármilyen szerkezeti átalakításnak. Beszámolt arról is, hogy a cégeladás nagyjából két hónapon belül zárul le, utána fél évig mást sem szeretne, mint hogy szőlőt kapáljon a badacsonyi telkén. Megjegyezte, nem csupán a cég eladására készül, hiszen ez a folyamat olyan a számára, mintha férjhez adná a lányát. Úgy fogalmazott:

„A férj hozza a maga tehetségét. Ahhoz, hogy átadjam neki, olyat kell látnom, amitől tudom, hogy stabil alapokon fog állni, és kipótolja az én hiányosságaimat” 

– részletezte, hogy milyen szempontok alapján mérlegeli a lehetséges vevőket.

Cserpes István jelenleg ügyvezetői szerepkört tölt be a cégnél, főleg az eladás körüli tennivalókkal foglalkozik. A tervek szerint nem fog megtartani tulajdonrészt a cégből, de azért egy ideig még segít majd, amíg igényt tartanak rá. A vállalat a legutóbbi nyilvános cégadatok (Opten) szerint 2021-ben 

nettó 3,23 milliárd forint árbevételt ért el, 

amely mintegy kétszázalékos növekedés 2020-hoz képest. Adózás előtti eredménye 683 millió forint volt, ami nyolcszázalékos javulás éves alapon. A cégnél jelenleg 233-an dolgoznak.   

Borítókép: Cserpes Tejivó (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.