Fizethet a Ryanair, ezúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt

Kétszázmillió forintba kerül a hiba.

Magyar Nemzet
Forrás: BFKH2023. 04. 21. 17:15
Ryanair Forrás: AFP/Europree
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, 200 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kell befizetnie a Ryanairnek – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH), amely még 2020 áprilisában szabott ki 200 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot a Ryanair DAC légitársasággal szemben. 

Történt ugyanis, még szintén 2020-ban, egészen pontosan február 18-án, hogy a Budapest–Gran Canaria járat késésekor a vállalat nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének, ezzel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg – írja a BFKH. Közölték azt is, hogy 

a bíróság másodfokon is visszautasította a légitársaság döntéssel szemben benyújtott keresetét, így meg kell fizetnie a kiszabott bírságot. 

Az esetről korábban a Miniszterelnökség azt írta, a Ryanair légitársaság egy repülőjárata közel hat órán át vesztegelt a repülőtéren. Ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát annak tisztázása érdekében, hogy az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek.

„Felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát. Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyenek a kényelmetlenségek csökkentése érdekében” – fogalmaztak még 2020-ban. 

Egyébként egyre többen akadnak ki a légitársaság miatt, legutóbb Majka posztolt arról, hogy soha többé nem hajlandó a vállalat szolgáltatásait igénybe venni. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Europree)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.