Lenyomná a Google-t a Microsoft, beépítik a mesterséges intelligenciát a szövegszerkesztőbe és a levelezőbe is + videó

Ingyenesen használható a Microsoft új, mesterséges intelligenciát használó internetes keresője, a Bing. A ChatGPT-s szolgáltatás az Edge böngészőből érhető el.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 05. 05. 14:20
null
Dubaj, 2022. október 12. A mesterséges intelligencia tesztelésére kifejlesztett Ameca nevû, hiperrealisztikus humanoid robot egy mobilját nézõ emirátusi férfit figyel a dubaji Jövõ Múzeumában megrendezett Dubai Future Forum elnevezésû, jövõkutatással foglalkozó rendezvényen 2022. október 12-én. A kétnapos eseményre a világ több mint 400 legkiválóbb jövõkutatóját hívták meg. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft bárki számára elérhetővé teszi Bing nevű keresőmotorjának új, mesterséges intelligenciával támogatott változatát. A ChatGPT mesterséges intelligenciájával frissített verziót negyedéve mutatták be szűk körű közönség előtt. A Microsoft azóta feloldotta a korlátozást, így bárki kipróbálhatja az újítást a Microsoft Edge böngészőn keresztül.

Egyre jobbak vagyunk a sebességben, egyre jobbak vagyunk a pontosságban […], de a kihívás arra, hogy jobbá tegyük a dolgokat, végeláthatatlan

– jelentette ki Yusuf Mehdi, a Microsoft mesterséges intelligenciáért felelős alelnöke. Beszámolt róla, hogy a Bingnek naponta több mint százmillió aktív felhasználója van. Ez jelentősen nőtt az elmúlt hónapokban, és tovább is gyarapodhat, ha felváltja a Google-t a Samsung okostelefonjain.

 

Nem csak szavakkal lehet keresni

A Microsoft februárban bemutatott megújult keresőmotorja képes összefoglalókat írni a keresési eredményekről és csevegni a felhasználókkal. Mindezek mellett hamarosan 

képekkel is lehet tőle kérdezni, hozzá lehet férni a csevegési előzményekhez, és a válaszokat be lehet exportálni Microsoft Word szövegszerkesztőbe. 

A felhasználók személyre szabhatják a chatbot válaszainak hangnemét és stílusát, illetve beállíthatnak hosszabb és kreatívabb, valamint rövidebb és lényegre törő válaszokat is – olvasható a VG cikkében.

Az OpenAI által a Microsoft pénzügyi támogatásával kifejlesztett 

ChatGPT technológiát a Wordbe, az Excelbe és az Outlookba is beépítik. 

A technológiai szektorban többen hangot adtak aggodalmuknak, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése szerintük túl gyors ütemben halad. Yusuf Mehdi ezzel szemben nem hiszi, hogy szüneteltetni kellene az újításokat, bár megérti a félelmeket. A CNN-nek azt mondta:

Az egyetlen módja annak, hogy ezt a technológiát valóban jól felépítsük, ha azt a nyilvánosság előtt nyíltan tesszük, és beszélgetünk róla.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.