Megint változtat a NAV az adóbevallás határidején

Szerda éjfélig tolta ki ismételt hosszabbítással az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés beadási határidejét az adóhatóság kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 16:35
null
20220422 Eger E-SZJA Portál. /Elektronikus Személyijövedelemadó./ Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje – amelyet hétfőről először keddre módosítottak – most már május 24., vagyis szerda éjfél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint.

Az adóhatóság arról is rendelkezett, hogy a Központi Azonosítási Ügynök technikai hibája miatt május 23-án éjfélig szankciómentesen nyújtható be számos más nyomtatvány, amelyek beadási határideje május 22., azaz hétfő volt.

„Bízunk benne, hogy a meghosszabbított határidő minden érintettnek lehetőséget ad arra, hogy a bevallásait beadja és valamennyi rendelkezni kívánó támogatni tudja az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget vagy a Nemzeti tehetség programot” – írták a közleményben.

A NAV Infóvonala, az 1819-es hívószám kérdés esetén készséggel áll az ügyfelek rendelkezésére – fűzték hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: HM/Huszár Márk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.