Kedd éjfélig benyújtható az szja-bevallás

Kedd éjfélig benyújtható a személyi jövedelemadó (szja) bevallása és az 1 + 1 százalékos rendelkezés - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, vg.hu2023. 05. 22. 21:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis Péter András azt írta, hogy május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a NAV eSZJA-rendszerében.

A határidő meghosszabbítását a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások hétfői lassulása, nehézkes elérése indokolja.

A NAV így biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a bevallási tervezetéhez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot – olvasható a közleményben.

Már korábban akadozott a rendszer

A 2022-es évre vonatkozó SZJA adóbevallás-tervezeteket március 15-e után tette közzé a NAV az erre szolgáló eSzja felületén. Az adóbevallást május 22. hétfő éjfélig lehet manuálisan elfogadni. aki ezt kihagyta, a dokumentum a határidő után automatikusan elfogadottnak minősül. A különböző kedvezmények igénybevételét azonban egyénenként szükséges jelezni, így mindenképpen érdemes ránézni a NAV által készített tervezetre.

Az SZJA-bevallás honlapja valószínűleg túlterhelés miatt hibásodott meg rövid időre, aki a felületen tartózkodott, észrevehette, hogy a műveletek elvégzése során rendre hibaüzenetek jelzett az oldal. A felület már akadálymentesen működik.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Pesti Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.