Soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma

Az eddigi legkedvezőbb, 2022-ben látott áprilisi adathoz képest 6,4 ezerrel tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az év negyedik hónapjában még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma – jelezte csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint áprilisban 235 429 fő szerepelt a nyilvántartásban. Az eddigi legkedvezőbb, 2022-ben látott áprilisi adathoz képest 6,4 ezerrel tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma, az előző havi adathoz képest pedig több mint nyolcezres a csökkenés.

– A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatás elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik. Magyarországon 2010-hez képest egymillióval nőtt a foglalkoztatottak száma, hazánkban már 4,7 millióan dolgoznak, miközben négyszázezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma – hangsúlyozta a tárca.

A közlemény kiemelte: a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megvédi a kormány a családokat, a munkahelyeket és a teljes foglalkoztatottságot, miközben kivédi a recessziót és letöri a szankciós inflációt. A meghozott intézkedések működnek, az infláció tetőzött és mérséklődésnek indult, az álláskeresők létszáma pedig tovább csökkent.

– A tavaly decemberben indított Vállalkozások munkaerő-támogatása és a munkatapasztalat-szerzést elősegítő programokra már 18 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem közel 18 milliárd forint értékben. Ezek a lehetőségek érdemben elősegítheti a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy 14 ezren már sikeresen elhelyezkedtek – közölte a minisztérium.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Zalai Hírlap/ Szakony Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.