Kínában tárgyal Nagy Márton

Kína Magyarország kilencedik legfontosabb kereskedelmi partnere, a forgalom értéke eléri a tizenhárommilliárd dollárt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 10:14
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínába utazik Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Gazdaságfejlesztési Minisztérium delegációjának élén, majd ott a magyar gazdaság szempontjából kiemelt kormányzati és gazdasági szervezetekhez látogat. Kínai útja során a miniszter többek közt találkozni fog a Kínai Ipari és Technológiai Minisztérium tisztviselőivel, a Kínai Fejlesztési Bank, a Bank of China, a Kínai Export-Import Bank, valamint a Huawei képviselőivel.

Kína Magyarország kilencedik legfontosabb kereskedelmi partnere, a kereskedelmi forgalom értéke eléri a 13 milliárd dollárt – említi meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye. 

Kína a világ egyik legjelentősebb gazdasága, rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, technológiai világnagyhatalommá vált, a jüan és a kínai befektetések világgazdasági szerepe egyre meghatározóbb. Egyre több jelentős kínai beruházás érkezik hazánkba, így már az FDI állomány három százaléka köthető Kínához

– fogalmazott a tárcavezető.

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, ahhoz, hogy hazánk a jövőben is fenn tudja tartani a dinamikus gazdasági növekedést, új beruházásokra van szükség. Így védhetők meg a családok, a munkahelyek, ennek köszönhetően folytatódhat a bérek folyamatos és nagyarányú emelkedése.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.