A magyar gazdák minden helyzetben számíthatnak a kormányra

Nagy István: A két fél közötti együttműködés biztosítja a nyugodt és biztonságos fejlődést.

2023. 10. 22. 15:00
null
20210628 Zselickislak Napok óta aratják az őszi árpát a somogyi földeken. Az általunk megkérdezett mezőgazdászok szerint a hektáronkénti termésátlag jónak ígérkezik, van olyan gazdálkodó, aki tavalyhoz képest tíz százalékkal több gabonát takarít be idén. Képen: Pápics Miklós és Oroszlán János (piros póló) Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap Fotó: Lang Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdák minden helyzetben számíthatnak a magyar kormányra itthon és Brüsszelben – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán közzétett videóban. A 2010 előtti baloldali kormányok nem képviselték a magyar gazdák érdekeit, Gyurcsányék eladták volna a magyar földet külföldieknek, kiárusították az élelmiszeripart, állandósultak a gazdatüntetések – fűzte hozzá.

A főtanácsadó szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje a saját településén bevezette a földadót, és ha hatalmon lennének, ez országos lenne. Ezt egy törvénymódosítással sikerült megakadályozni – emlékeztetett, rámutatva: így a jövőben többé nem lehet földadót bevezetni Magyarországon.

Nagy István agrárminiszter a videóban arról beszélt, hogy rendkívüli nehézségekkel kellett megküzdeniük a gazdáknak az elmúlt időszakban: az aszállyal, a háborúval és az erre adott szankciókkal, az energia-veszélyhelyzettel, valamint az Ukrajnából beérkező olcsó termékekkel. Az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) ezekre keresték a válaszokat – mondta az agrárminiszter.

Kiemelte: ahhoz, hogy a magyar gazdák versenyképesek és eredményesek legyenek, új nemesítésekkel ellenállóbb fajtákra, tömegtermelés helyett vetőmagtermesztésre kell átállni, és további technológiai fejlesztések, mint az agrárdigitalizáció szükségesek.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a magyar gazdatársadalom a kormányra mindig és minden körülmények között számíthat, mert olyan stratégiai együttműködés van a két fél között, amely hosszú időre megalapozza és biztosítja a nyugodt és biztonságos fejlődést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.