Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Nyitva vagy zárva? Újabb üzletlánc nyilatkozott a karácsonyi kavarodásról

Még egy hálózat foglalt állást.

Forrás: VG, MTI2023. 11. 22. 11:38
tejtermék, vásárlás, árfigyelő, árak, bolt, élelmiszer Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én is zárva tart a Penny összes, 230 magyarországi üzlete – közölte a Világgazdasággal a kiskereskedelmi lánc.

Az ezt megelőző napokban, december 22-én és 23-án hosszabb nyitvatartással igyekeznek megkönnyíteni a vásárlóiknak a készülődést. A lap emlékeztet: legutóbb 2016-ban döntött úgy az üzletlánc vezetése, hogy a vasárnapra eső szentestén is zárva tartja boltjait.

Tájékoztattak arról is, hogy a munkavállalói és a vásárlói érdekeket megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megkeresésére döntött úgy a vezetés, hogy

 december 24. és 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja.

Továbbá felhívták a vásárlók figyelmét arra is, hogy a tartós élelmiszereket érdemes lehet akár hetekkel az ünnep előtt is beszerezni. A biztonság kedvéért a háromnapos ünnepi időszak előtt, december 22-én és 23-án este tíz óráig várják a vásárlókat valamennyi üzletükben, december 27-től pedig már a szokásos időben tartanak nyitva.

A Lidl szintén jelezte, hogy mind a kétszáz üzletük zárva tart december 24-én. A társaság az MTI-nek eljuttatott közleményében a család fontosságára hivatkozott, amikor úgy döntöttek, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalójuknak szabadnapot biztosítanak. Vásárlóik érdekeit is szem előtt tartják, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak.

A Rossmann a cég honlapján jelentette be korábban, hogy szabadnapot biztosít a munkatársainak december 24-én, így ezen a napon több mint kétszáz üzletüket zárva tartják. Ugyanakkor közölték, hogy a következő hetekben zajlik az egyeztetés azokkal a bevásárlóközpontokkal, ahol kötelező érvényű nyitvatartás vonatkozik a Rossmann üzletekre is, a Rossmann bízik abban, hogy itt is zárva tudnak majd tartani.

A leginkább a túrázók körében népszerű, outdoor ruházatot és kiegészítőket forgalmazó magyarországi kereskedelmi vállalat, a Mountex szintén úgy döntött, hogy december 24-én a családokat helyezi előtérbe, és zárva tartja minden hazai áruházát – ismertette a cég az MTI-nek küldött közleményében.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.