Razziáztak a budapesti éjszakában, hihetetlen, mire bukkantak a rendőrök

Lecsaptak a belvárosi szórakozóhelyek környékére.

Forrás: Police2023. 11. 22. 10:54
2020.11.11. rendőrautó rendőrség Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tolvajt, bódult sofőrt, garázdákat, engedély nélkül vezető sofőröket kaptak el a rendőrök a Budapest Rendőr-főkapitányság komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzésén november 17-én, péntek éjszaka a fővárosban. A rendőrök másnap reggelig a főváros V., VI. és VII. kerületében tevékenykedtek.

Több mint félezer embert, 235 járművet ellenőriztek, és összesen 13 embert fogtak el vagy állítottak elő. Köztük négyet lopás, garázdaság, bódult állapotban járművezetés bűncselekmények elkövetése közben értek tetten, de intézkedniük kellett kábítószer birtoklása miatt, intézetből szökött fiatalokkal és szabálysértés miatt körözött emberekkel szemben is.

Találtak két embert, akik egészségügyi ellátásra szorultak.

A rendőrök ellenőrizték a közterületek rendjét, egy eltiltott és két engedély nélküli járművezetőt állítottak elő, közülük az egyiket eltűnés miatt is körözték. Ezenfelül közlekedési szabálysértések miatt is kellett intézkedni, többek között forgalomból kivont gépkocsi, lejárt műszaki érvényesség, megállás szabályainak be nem tartása vagy éppen záróvonal átlépése miatt.

Ellenőriztek egy V. kerületi szórakozóhelyet, ahol nem fedtek fel jogsértést vagy hiányosságot. A társhatóságokkal közösen 205 taxit ellenőriztek. Az egyik sofőrt engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő, öt hatósági jelzést vettek el engedély nélküli személyszállítás miatt, és egy helyszíni bírságot szabtak ki.

A hatvan rendőr munkáját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, Belváros-Lipótváros Önkormányzat és Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet, Budapest kormányhivatala és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai segítették.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.