Újabb lépések a Budapest Airport visszavásárlása érdekében

GFM: A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között.

2023. 12. 12. 19:14
null
Budapest, 2018. augusztus 31. Lufthansa repülõgép a betonon az egyik állásban. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér korábbi nevén Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülõtér Magyarország öt nemzetközi repülõtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 13 millió utast. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés a mai ülésnapján elfogadta az egyes gazdasági és vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt, amelynek részét képezi a légiközlekedésről szóló törvény módosítása is.

A reptér kiemelkedő stratégiai eszköz, amelyet a Gyurcsány-kormány elherdált. A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között – írja közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A kormány szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér állami visszavásárlását követően a működtetésről és a kapcsolódó szolgáltatásokról a jövőben többségi állami befolyás alatt álló gazdasági társaságok útján gondoskodjon. A kormány célul tűzte ki, hogy a társaságok piaci alapon működjenek, működésükre a magánpiaci szereplőkre vonatkozó jogi előírások legyenek érvényesek és a megszokott nemzetközi iparági sztenderdek érvényesüljenek.

Ezt a célt szolgálják a ma elfogadott törvénymódosítások is, amelyek garantálják, hogy a közeljövőben többségi állami tulajdonba kerülő társaságok piaci alapon, hatékonyan és versenyképesen működjenek. 

Ezzel is hozzájárulva, hogy modern, XXI. századi elvárásoknak megfelelő és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó reptere legyen hazánknak, amely egyaránt segíti a turizmus és a logisztikai szektor teljesítmények növelését.

Borítókép: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Fotó: MTVA/Balaton József)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.