Mutatjuk, hogy mikortól és mire fogja tudni használni az egynapos autópálya-matricát

Vagy éppen azt, hogy mire nem.

Forrás: Autópályamatrica, Mandiner2024. 02. 05. 12:30
null
Budapest, 2018. január 31. Egy autótulajdonos autópálya-matricát vásárol mobiltelefonjával Budapesten 2018. január 31-én. Éjfélkor lejár a 2017-ben vásárolt országos és megyei éves autópálya-matricák érvényessége. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan március 25-én vezetik be az egynapos matricát hazánkban – adta hírül az Autópályamatrica.hu alapján a Mandiner. Emellett már azt is tudni lehet, hogy a D1 egynapos matrica 5 150 forintba fog kerülni.

Hozzáfűzik, hogy a jelenlegi szabályozás logikája alapján az egynapos matrica Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes lesz, azonban fontos kiemelni, hogy

az egynapos matrica az eddigi matricatípusokkal ellentétben nem a lejárat napjának 24. órájában jár majd le, hanem pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot.

Ez sokak életét megkönnyíti, mert így nem kell aggódniuk azoknak sem, akik az esti órákban vásárolnak autópálya-matricát, mert az nem éjfélkor fog lejárni. 

Megjegyzik, több szempontból is jól járhatnak ezzel az autósok, például, ha tévedésből hajtottak fel az autópályára, és, amennyiben 60 percen belül megvásárolja, megússza a bírságot. Segítségül hívhatják azok is, akik csak átutaznának Magyarországon, vagy, akik tíz napnál hosszabb utazást terveztek – részletezte a portál

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.