Seregszemlét tart az agrárium

Idén is megrendezik az Alföldi Állattenyésztési és Gazdanapok Szakkiállítást és Vásárt.

2024. 04. 16. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 2–4. között 31. alkalommal rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Gazdanapok Szakkiállítást és Vásárt Hódmezővásárhelyen. A háromnapos rendezvényen – amely az elmúlt három évtized alatt a magyar vidék legjelentősebbjévé nőtte ki magát – több mint négyszáz kiállító mutatja be azt, amire a legbüszkébb.

– Hogyan tudjuk évente a Dél-Alföldre csalogatni az agrárium hazai legjobbjait? – tette föl a kérdést a mai sajtótájékoztatón Antal Gábor, a rendező Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. Igényességgel, színvonallal, többek között a kiállítási terület folyamatos bővítésével, szépítésével, újdonságokkal és partneri együttműködésekkel. A szakmai partnerek között kiemelkedő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Gyuricza Csaba a magyar mezőgazdaság termékei feldolgozásának fontosságát tekinti a jövő zálogának, hiszen Magyarország nem kelhet mennyiségi versenyre Európa nagyágyúival, a franciákkal, a németekkel, az ukrán és az orosz gabonaexportőrökkel. 

A tudományos eredmények gyakorlati alkalmazása, a digitalizáció, a technológiai fejlesztés mellett ki kell alakítanunk azt a feldolgozóipart, amellyel élre állhatunk. 

Gyuricza Csaba a rendezvénysorozat szakmai konferenciáit ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe, amelyeken az ágazatok legkiválóbb szakemberei tartanak előadásokat.

Fekete Balázs, a Hód-Mezőgazda Zrt. állattenyésztési, egyben kiállítási igazgatója büszkén számolt be arról, hogy a rendezvény másfél évtizede a Holstein-Fríz szarvasmarha-tenyésztők országos seregszemléje, tenyészállat-kiállítása. Hozzájuk időközben felzárkóztak a fajtatiszta sertéstenyésztők, a Charolais szarvasmarha-tenyésztők. Azaz a legígéretesebb tenyészállatok éves kiválasztásának, elbírálásának Hódmezővásárhely ad otthont. Előrelépés a nemzetközi nyitás: idén horvát gidrán lovakat, osztrák szimentáli szarvasmarhákat is láthatnak az érdeklődők.  

A tavaly bevezetett újítás, a kiállításon szakmai kalauzolással végighaladó Tanösvény idén is csábítja a tudásra vágyókat, élményt nyújt a szakmában jártasaknak és a kevésbé jártasaknak egyaránt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.